ABD'de Bankacilik Krizi Derinlesiyor

FDIC, First Republic Bank’in iflas ettigini açiklayarak, JP Morgan Chase’e satilacagini duyurdu. ABD Hazine Bakanligi, FDIC için en az maliyetle ve tüm mevduat sahiplerini koruyacak sekilde bir çözüm bulunmasindan memnuniyet duyuldugunu bildirdi.

ABD’de bankacilik krizi derinlesiyor. Ülkede 2 ay içerisinde üçüncü bankanin iflasi bankacilik sektöründe endiselerin artmasina neden oldu. ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), First Republic Bank’in bugün iflas ettigini ve yatirim bankasi ve finansal hizmetler sirketi JP Morgan Chase’e satilacagini açikladi.

Edinilen bilgilere göre, First Republic Bank kapatilacak. Bankanin 93 milyar dolarlik mevduatinin tamami ile varliklarinin bir kismi JP Morgan’a satilacak.

Öte yandan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon da yaptigi açiklamada bu satin almanin, genel olarak sirketlerine fayda saglayacagini belirtti.



ABD Hazine Bakanligi duyurdu: JP Morgan 10,6 milyar dolar ödeyecek

ABD Hazine Bakanligi, bankacilik krizinde adi geçen First Republic Bank konusunda FDIC için en az maliyetle ve tüm mevduat sahiplerini koruyacak sekilde bir çözüm bulunmasindan memnuniyet duyuldugunu bildirdi.

Açiklamada, “ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bugün, First Republic Bank’in kapatildigini ve varliklarinin ABD’nin büyük bankalarindan JPMorgan Chase tarafindan satin alinacagini duyurmustu.

FDIC’den yapilan açiklamada, bankanin 93,5 milyar dolarlik mevduatinin tamaminin (sigortasiz mevduatlar dahil) ve varliklarinin çogunun JPMorgan Chase’e satilacagi, First Republic’in satilmasinin Mevduat Sigorta Fonu’na 13 milyar dolara mal olacaginin tahmin edildigi kaydedilmisti.

First Republic Bank’in 13 Nisan itibariyla 229,1 milyar dolarlik toplam varliga ve 103,9 milyar dolarlik mevduata sahip oldugu bildirilen açiklamada, el konulan bankanin 8 eyaletteki 84 ofisinin yarindan itibaren JPMorgan Chase’in subeleri olarak yeniden açilacagi aktarilmisti.

Anlasmanin bir parçasi olarak, JPMorgan Chase’in, FDIC’e 10,6 milyar dolarlik ödeme yapacagi bildirildi” denildi.

Üçüncü iflas

First Republic Bank, faiz oranlarindaki keskin yükselisin ardindan ABD’de 2 ay içinde iflas eden üçüncü banka oldu. ABD’de Silikon Vadisi Bankasi (SVB) ve Signature Bank iflas etmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile