ABD'de casus oldukları iddia edilen 10 Rusya vatandaşı tutuklandı

ABD'de Rusya lehine casusluk yaptığı iddiasıyla 10 Rusya vatandaşının tutuklandığı bildirildi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusy

  ABD ' de Rusya lehine casusluk yaptığı iddiasıyla 10 Rusya vatandaşının tutuklandığı bildirildi .

ABD Adalet Bakanlığı ' ndan yapılan açıklamada , Rusya adına casusluk yaptıkları suçlamasıyla 10 kişinin tutuklandığı ifade edildi .

Tutuklamanın ; New York , New Jersey , Massachusetts ve Virgina eyaletlerinde gerçekleştiği kaydedildi . Tutuklanan vatandaşların bazılarının Amerika ' ya uzun vadeli yaşamak için yerleştikleri belirtildi .

Rusya ' nın Dış İstihbarat Örgütü ( SVR ) tarafından görevlendirildikleri iddia edilen Rus vatandaşlarının çok profesyonel oldukları kaydediliyor .

Rus basınında çıkan haberlere göre tutuklanan kişilerin bilgi sızdırmadan ziyade daha çok kara para aklama işine giriştikleri illeri sürüldü .

Bu arada FBI bir kaç yıl boyunca söz konusu kişilerin izini sürdüğünü ve bir çok ses ve görüntü kaydına sahip olduğunu iddia ediyor .

Konuyla ilgili The Wall Street Journal ' da çıkan haberde FBI ' ya yakın kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda zanlıların gizli yazışmaları , yüksek teknoloji kullanımı ile bilgilerin aktarılması , kara para aklamaları gibi bilgilere yer verildi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile