ABD'de George Floyd'u Öldürmekle Suçlanan Polisin Suçunu Kabul Etmesi Bekleniyor

ABD’nin Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd’un ensesine dizi ile basarak ölümüne neden olan eski polis memuru Derek Chauvin'in mahkemede Floyd'un medeni haklarini ihlal ettigini kabul etmesi öngörülüyor.

Pazartesi mahkemenin elektronik dosyalama sistemi tarafindan gönderilen tebligata göre, Chauvin'in savunmasini degistirmek için bugün durusmaya çikmasi planlaniyor.

Bu tür tebligatlar genelde bir sanigin suçunu kabul etmeyi planlamasi üzerine yapiliyor.

Ancak Chauvin mahkemede bu yönde savunma yapana ve söz konusu savunma yargiç tarafindan kabul edilene kadar hiçbir seyin resmi olmayacagi bildirildi.

Ölümüne neden oldugu Floyd'un medeni haklarini ihlal ettigini kabul etmesi beklenen Chauvin'in savunmasini degistirmesinin, ayni davada yargilanan Thomas Lane, J. Kueng ve Tou Thao adli diger üç eski polis için de olumlu sonuçlar dogurabilecegi kaydedildi.

Diger üç eski polis için federal durusmanin ocakta yapilmasi planlaniyor.

- George Floyd olayi

Minnesota'nin Minneapolis kentinde, polis memuru Derek Chauvin, 25 Mayis 2020'de, 46 yasindaki siyahi George Floyd’u dolandiricilik süphesiyle gözaltina aldigi sirada, 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna basarak ülke gündemine damga vurmustu.

Dakikalarca "nefes alamiyorum" diye yalvaran Floyd, olay yerine gelen acil saglik ekiplerince hastaneye kaldirilmis, daha sonra öldügü belirtilmisti.

Olayla ilgili görüntüler ülkede siyahilere yönelik polis siddeti tartismalarini alevlendirmis ve birçok sehirde aylarca süren siddetli protestolara neden olmustu.

Floyd'un ölümüne neden olmakla suçlanan Chauvin, olaydan 4 gün sonra gözaltina alinmis, hakkinda açilan 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlamalariyla yargilanarak 22,5 yil hapis cezasina çarptirilmisti.

Chauvin, ayrica 2017'de kelepçeli sekilde yerde yatan 14 yasindaki siyahi bir çocugun ensesine diziyle basmakla suçlandigi ayri bir davada da yargilaniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile