ABD'de Ilk Kez Bir Transseksüel Idam Edildi

ABD'de Ilk Kez Bir Transseksüel Idam Edildi

ABD’de eski sevgilisini tecavüz edip öldüren Amber McLaughlin, ülke tarihinde idam edilen ilk transseksüel oldu.

ABD’de ilk kez bir transseksüelin idam cezasi infaz edildi. Missouri eyaletinde, eski sevgilisini tecavüz ettikten sonra öldüren 49 yasindaki Amber McLaughlin’e dün yerel saatle 19.00 siralarinda zehirli igneyle idam cezasi uygulandi. McLaughlin, ayni zamanda ABD’de bu yil idam edilen ilk kisi oldu.

Amber McLaughlin, cinsiyet degistirmeden önce 2003 yilinda 45 yasindaki eski sevgilisi Beverly Guenther’i ayrildiktan sonra uzun süre takip etmis, polis hakkinda uzaklastirma karari çikarmisti. McLaughlin, cinayet günü Guenther’e St Louis’teki ofisinde tecavüz edip mutfak biçagiyla öldürdükten sonra cesedini Mississippi Nehri yakinlarina atmisti. Mahkeme jürisi, 2006 yilinda McLaughlin’i cinayetten suçlu bulmus, ancak cezasi konusunda anlasmaya varamamisti. Bunun üzerine devreye giren yargiç, McLaughlin hakkinda idam karari vermisti.

Avukatlari, problemli bir çocukluk geçirdigi ve akil sagligi sorunlarinin bulundugu gerekçesiyle McLaughlin’in cezasinin müebbet hapse çevrilmesini talep etmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile