ABD'de ISM Imalat Disi Endeks Eylülde Beklentileri Geride Birakti

ISM imalat disi endeksi, eylülde bir önceki aya göre 0,2 puan artarak 61,9'a çikti.

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat disi endeksi, eylülde aylik bazda 0,2 puan artisla 61,9 degerine yükselerek piyasa beklentilerini geride birakti.

ISM, eylül ayina iliskin imalat disi endeksi açiklandi.

Buna göre, ISM imalat disi endeksi, eylülde önceki aya kiyasla 0,2 puan artarak 61,9 degerine yükseldi.

Bu dönemde hizmet sektörü büyümesindeki artisi gösteren veriye iliskin piyasa beklentisi 60 degerini almasi yönündeydi. Endeks, agustosta 61,7 olarak kaydedilmisti.

Üretim endeksi, eylülde aylik bazda 2,2 puan artisla 62,3'e yükselirken, yeni siparislere iliskin endeks 0,3 puan artarak 63,5 seviyesine çikti. Istihdam endeksi ise bu dönemde 0,7 puan azalisla 53'e geriledi.

ISM imalat disi endeksi için yapilan anketler, hizmet sektörünün 17 endüstrisinde büyüme oldugunu, daralma gösteren tek sektörün "tarim, ormancilik, balikçilik ve avcilik" oldugunu ortaya koydu.

- Hizmet sektörü PMI verisi yukari yönlü revize edildi

Uluslararasi finansal arastirma kurulusu IHS Markit de eylül ayina iliskin hizmet sektörü Satinalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) nihai verilerini açikladi.

Buna göre, eylül ayina iliskin hizmet sektörü PMI verisi, 54,4'ten 54,9 degerine revize edildi. Hizmet sektörü PMI, agustosta 55,1 olarak kaydedilmisti.

ISM ve PMI verilerinin 50'nin üzerinde deger almasi genislemeye, 50'nin altinda deger almasi ise daralmaya isaret ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile