Abd'de Köstebekler Mahkemede Washıngton

KÖSTEBEKLER MAHKEMEDE

WASHINGTON (A.

  KÖSTEBEKLER MAHKEMEDE

WASHINGTON ( A . A ) - 29 . 06 . 2010 - ABD ' de Rusya lehine casusluk yapan şebekeye karşı başlatılan geniş çaplı operasyon kapsamında pazar günü gözaltına alınan 10 kişiden 5 ' inin mahkemeye çıkarıldığı bildirildi .
Yargıç James Cott ' un , bu kişileri henüz resmen casuslukla suçlamadığı , ancak Richard Murphy , Cynthia Murphy , Juan Lazaro , Vicky Pelaez ve Anna Chapman adlı kişilerin " firar etme riski bulunduğu için tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdiği " belirtildi .
Amerikan Adalet Bakanlığı , pazar günü 10 kişinin yakalandığını , bir kişinin de firarda olduğunu bildirmişti . Bu kişilerden 9 ' u , ayrıca kara para aklamakla da suçlanıyor ve 25 ' e yıl hapis cezası riskiyle karşı karşıya bulunuyor .
Zanlılar , Amerikalı , Kanadalı ve Perulu olduklarını söylüyor . Rus vatandaşı Anna Chapman ise kısa bir süre önce ABD ' ye geldiğini , sahip olduğu çalışma vizesinin geçen cumartesi elinden alındığını söylüyor .
Rus istihbarat servisi SVR ise bu konuda yorumda bulunmaktan kaçındı .
SVR sözcüsü Sergey İvanov , ABD ' de Rusya lehine casusluk yapmakla suçlanan bir şebekenin çökertildiğinin açıklanması üzerine Ria Novosti ' ye yaptığı açıklamada , " Bu bilgi hakkında yorum yapmıyoruz " ifadesini kullandı .
Amerikalı yetkililer , 10 kişinin Amerikalı siyasi çevrelere sızarak istihbarat toplamak amacıyla SVR tarafından eğitildiğini ve şebekenin , Amerikan Federal Soruşturma Bürosu ( FBI ) tarafından 10 yıllık bir soruşturmanın ardından çökertildiğini belirtiyor .


29 . 06 . 2010 09 : 28 : 39
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile