ABD'de Para Birimi Denetleme Ofisi, Fidye Yazilimi Saldirilarindaki Artisa Karsi Uyardi

ABD Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), finansal hizmetlerde fidye yazilimi saldirilarinda artis görüldügünü belirterek, bankalarin siber risklere karsi güçlü önlemler almasi gerektigini bildirdi.

OCC, ABD'de federal bankacilik sisteminin karsi karsiya oldugu temel sorunlari ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin bankacilik sektörü üzerindeki etkilerini degerlendiren Yari Yillik Risk Perspektifi Raporu'nu yayimladi.

Raporda, bankalarin Kovid-19 krizini dayaniklilik, yeterli kredi kalitesi ve güçlü kazançlarla atlatmakta oldugu ancak zayif kredi talebi ve düsük net faiz marjlarinin performanslari üzerinde baski olusturmaya devam ettigi aktarildi.

Bankalarin karsi karsiya oldugu siber risklere dikkat çekilen raporda, siber saldirilar gelistikçe, daha karmasik hale geldikçe ve daha fazla sektöre zarar verdikçe operasyonel risklerin yüksek kalmaya devam ettigi belirtildi.

Raporda, finansal hizmetlerde fidye yazilimi saldirilarinda artis gözlemlendigi vurgulanarak, siber riskleri azaltmak için bankalarin güçlü tehdit ve güvenlik açigi izleme süreçlerinin olmasi, siki ve uyarlanabilir güvenlik önlemleri almalari gerektigi ifade edildi.

Kredi riskinin ise orta düzeyde olduguna isaret edilen raporda, bankalarin iklim degisikliginin neden oldugu fiziksel ve geçis risklerine de maruz kaldigi kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile