ABD'de Perakende Satislar Kasimda Beklenenden Az Artti

ABD'de perakende satislar, kasimda bir önceki aya kiyasla yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin altinda kaldi.

ABD Ticaret Bakanligi, kasim ayina ait perakende satis verilerini açikladi.

Buna göre, perakende satislar, kasimda bir önceki aya kiyasla yüzde 0,3 artarak 639,8 milyar dolar oldu.

Piyasa beklentileri, perakende satislarin kasimda yüzde 0,8 artmasi yönündeydi. Art arda 4 ay yükselis gösteren perakende satislar, ekimde yüzde 1,8 artmisti.

Perakende satislar, kasimda yillik ise bazda yüzde 18,2'lik artis gösterdi.

Benzin istasyonlarindaki satislar aylik bazda yüzde 1,7, spor, hobi ürünleri, müzik enstrümanlari ve kitap magazalari ile yiyecek-içecek magazalarindaki satislar yüzde 1,3'er artti.

Yiyecek içecek hizmetinin sunuldugu yerlerdeki satislar kasimda aylik yüzde 1 artarken, yapi malzemelerinin satildigi magazalardaki satislar yüzde 0,7 ve giyim magazalarindaki satislar yüzde 0,5 yükselis kaydetti.

Ayni dönemde elektronik magazalarindaki satislar yüzde 4,6, genel ürün magazalarindaki satislar yüzde 1,2, saglik ve kisisel bakim magazalarindaki satislar yüzde 0,6, motorlu araç ve parçalarinin satildigi magazalardaki satislar ise yüzde 0,1 azaldi.

Mobilya magazalarindaki satislar ise bu dönemde yatay bir seyir izledi.

Analistler, tüketicilerin tedarik zincirinde yasanan sikintilar nedeniyle tatil sezonu alisverislerine daha erken basladigini, bu nedenle kasim ayinda perakende satislarin yavaslama göstermis olabilecegini, ayni zamanda yükselen enflasyonun da tüketicilerin harcamalarini etkileyebildigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile