Abd'de Sergilenen Hakkari ve Van Kilimleri İlgi Odağı Oldu

Van Belediyesi'ne bağlı Mavikent AŞ bünyesindeki kilim atölyelerinde üretilen kilimler, ABD’deki uluslararası festivalde sergileniyor.

ABD’de düzenlenen olan uluslararası kültür festivalinde (Santa Fe İnternational Folk Art Market) bu yıl Van ve Hakkari yöresine ait kilimler de yer alıyor. Hakkari ve Van illeri; festivalde kilimleri, kilim tezgahları, şel u şepik ve kiras-fistanları ile tanıtılıyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Van Belediyesi Kilim Atölyesi Yöneticisi Enver Özkahraman, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtti.

Özkahraman, “Festivalde kilimlerimizi sergiliyoruz. Önceki gün kilim dokuma ile ilgili bir sunum yaptık. Serginin ardından bir panel yapıldı ve burada Hakkari ve Van kültürü ile ilgili soru yağmuruna tutulduk. Kültürümüze olan ilgiden memnunuz. Beraberimde gelen kızlarımız da panele Hakkari ve Van yöresine ait kıyafetlerle katıldı” dedi.

Panelin ardından Özkahraman ve tanıtımda görevli kızlar, yöresel kıyafetleri ile Broadway Eğlence Merkezi'ne geçti. "Şahmeran" tişörtlü Hakkarili ve Vanlı kızlar, Mickey Mouse palyaçoları ile objektiflere poz verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile