ABD'de Tamamen Asilanmis Kisilere Maske Kullaniminin Yeniden Tavsiye Edilmesi Bekleniyor

ABD'de Tamamen Asilanmis Kisilere Maske Kullaniminin Yeniden Tavsiye Edilmesi Bekleniyor

ABD’de Covid-19 salgininda artan vakalarin ardindan Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) tamamen asilanmis kisilere bazi bölgelerde yeniden maske kullanmalarini tavsiye etmesi bekleniyor.

ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) geçtigimiz mayis ayinda, Covid-19’a karsi tamamen asilanan kisilerin, özel durumlar haricinde iç ve dis mekanlarda maske ve sosyal mesafe kuralini uygulamasina gerek olmadigini açiklamisti. ABD’de Covid-19’un Delta mutasyonu nedeni ile artan vakalarin ardindan CDC’nin yerel saatle 15.00’de düzenleyecegi basin toplantisi ile tamamen asilanan kisiler hakkindaki maske kararinda geri adim atacagi düsünülüyor.

CDC’nin tamamen asilanmis kisilerin bazi bölgelerde yeniden maske kullanmalarini tavsiye edecegi beklenirken, ayrintilarin henüz net olmadigi ifade edildi.

Öte yandan ABD Ulusal Alerji ve Bulasici Hastaliklar Enstitüsü (NIAID) Direktörü Dr. Anthony Fauci ise geçtigimiz pazar günü yaptigi açiklamada, tamamen asilanmis olan ABD’liler için maske kullanim kilavuzunun revize edilmesinin "aktif olarak degerlendirildigini" ve tartismalarin bir parçasi oldugunu ifade etmisti.

ABD’de salginin basindan bu yana toplam vaka sayisi 35 milyon 287 bin 441’e, toplam can kaybi ise 627 bin 40’a ulasti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile