ABD'den Nijerya'ya 93 Milyon Dolarlık Yardım

ABD'nin Abuja Büyükelçiliği, Çad Gölü Havzası'nda terör örgütü Boko Haram'ın saldırılarından etkilenen Nijeryalılara nakdi yardımda bulunulacağını bildirdi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Washington yönetiminin Nijerya'ya yaklaşık 93 milyon dolar yardım gönderme kararı aldığı belirtildi.

Yardımın özellikle ülkenin kuzeyinde Boko Haram ve ordu birlikleri arasında bir süredir devam eden çatışmalardan etkilenen ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan halk için kullanılacağı kaydedilen açıklamada, 'Nijerya'nın daha istikrarlı olabilmesi, açlığın azaltılabilmesi ve demokratik bir yapı oluşturulabilmesi için yardımlar devam edecektir.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bu çerçevede 2020 yılına kadar Nijerya'nın Bütçe ve Planlama, Sağlık, Tarım, Çalışma ve İskan ile Eğitim bakanlıklarıyla ortak hareket edileceği de vurgulandı.

Terör örgütü Boko Haram'la ordu birlikleri arasındaki çatışmalardan kaçarak Nijer, Çad ve Kamerun gibi ülkelere sığınan halk açlık, salgın hastalıklar, cinsel istismar ve küçük yaşta zorla çalıştırılma gibi mağduriyetlerle mücadele ediyor.

Uluslararası kuruluşlar Nijerya, Nijer, Çad ve Kamerun'da artan terör ve şiddet olayları nedeniyle 2,6 milyon kişinin yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldığını belirtiyor.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram'ın, bölgede binlerce kişinin ölümüne sebep olduğu ifade ediliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile