ABD Disisleri Bakani Austin Açiklamasi 'Ukrayna'daki Savasi Rusya Baslatti'

ABD Disisleri Bakani Austin Açiklamasi 'Ukrayna'daki Savasi Rusya Baslatti'

Ukrayna’ya ziyaret gerçeklestiren ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, ülkenin dogusunda devam eden çatismalar hakkinda yaptigi açiklamada, “Ukrayna’daki savasi Rusya baslatti” dedi.

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, resmi ziyaret kapsaminda geldigi Ukrayna’da temaslarina basladi.

Austin, bugünkü temaslari kapsaminda Ukrayna Savunma Bakani Andrey Taran ile bir araya geldi. Autin ve Taran, görüsmenin ardindan basin toplantisi gerçeklestirdi. Basin toplantisinda konusan Austin, Ukrayna’nin dogusunda 2014 yilindan bu yana Rusya yanlisi ayrilikçilar ve Ukrayna Ordusu arasinda yasanan çatismalari “savas” olarak nitelendirdi. Austin konusmasinda ayrica, “Net konusacak olursak bu savasi Rusya baslatti. Rusya barisin önündeki bir tas, Ukrayna’nin toprak bütünlügünü ve egemenligini ihlal ediyorlar” ifadelerini kullandi.

Kirim konusuna da deginen Austin, “Kirim’in isgalini kiniyoruz. Rusya’yi Ukrayna’nin dogusundaki savasi durdurmaya, Karadeniz ve Ukrayna sinirlarinda düzeni bozmamaya çagiriyoruz. Hiçbir 3. ülke, NATO’ya girme konusunda veto hakkina sahip degildir. Ukrayna gelecekteki dis politikasina karar verme hakkina sahiptir. Dogru yerde oldugumuzu ve Ukrayna’nin kendisini koruyabilecegini göstermek için Ukrayna’ya destegimiz devam edecek” diye konustu.

ABD’li Bakan Austin’in Ukrayna’daki temaslari kapsaminda daha sonra Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile görüsmesi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile