ABD Disisleri Bakani Blinken, Bahreyn'de

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Bahreyn’de Kral Kral Hamad bin Isa Al Khalifa ile bir araya geldi.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Orta Dogu turu kapsaminda Filistin’in ardindan Bahreyn’e geldi. Bakan Blinken, ziyaret kapsaminda Kral Kral Hamad bin Isa Al Khalifa ile görüstü. Görüsmenin ardindan Bahreyn’den ayrilmadan açiklamalarda bulunan Blinken, Kizildeniz’de saldirilar düzenleyen Yemen’deki Iran yanlisi Husileri uyararak, saldirilarin devam etmesi halinde bunun sonuçlari olacagini vurguladi. Saldirilarin insanlarin hayatlarini etkiledigini belirten Blinken, saldirilari nedeniyle Kizildeniz’deki ticaret rotasinin sekteye ugratilmasinin tüketim mallarinin fiyatlarinin arttigini söyledi.

Blinken, Bahreyn’deki görüsmesinde çatismalarin ardindan bölgesel güçlerin Gazze Seridi’nde oynayacagi rolü ele aldiklarini ifade etti.

Blinken’in Bahreyn’in ardindan Israil’e dönmesi ve yarin Orta Dogu turunun son duragi olan Misir’i ziyaret etmesi bekleniyor.

Blinken, Türkiye ile basladigi Orta Dogu turu kapsaminda bugüne kadar Yunanistan, Ürdün, Katar, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan, Israil ve Filistin’i ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile