ABD Google'de el attı

Çin'li hackerların Google'a yaptıkları saldırı ardından ABD hükümeti harekete geçti.

Gmail hesaplarına arka kapı erişim sistemi yaratıldı.Bu özellikle Çin'li hackerların neleri sömürüp sömürmediği bilgilerine ulaşmak için kullanmayı hedefliyorlar.Bir istismarın söz konusu olması ihtimaline karşılık. Bu sistem Google'a özgü bir sistem değildir.Dünya da örnekleri de vardır.İsviçre Kanada ve İngiltere gibi.

Bu sistem ABD'de 1994 yılında "İletişim Yardım Kanunu Uygulama Yasası" ile birlikde yürürlüğe sokularak, FBI ve NSA (Ulusal Güvenlik Acentesi) kontrolü altında telefon şirketleri yardımıyla gizli dinleme sistemini kurmuşlardır.
Ardından FBI yasadışı bir şekilde, Amerikalılar'ın telefonlarını dinlemiş,2002 ve 2006 yılları arasında 3500 kere.Görevi kötüye kullanmak endişe verici olmasının yanında bunlar resmi olarak lanse edilen ve gün yüzüne çıkanları.Ya gayri resmi olanları siz düşünün.


Bu nedenle hemen akla sistemi de kontrol ve emniyete alan başka bir sistemin gerekiyor olmasıdır.Kontrol edilemezse aynı olayların gerçekleşemeyeceğini kimse söyleyemez.

Bu riskler teorik değildir.11 Eylül'den sonra, NSA, telefon çağrılarında gizlice dinlemesi için bir nezaret altyapısını inşa etti, ve prosedürle ilgili kuralların, Amerikalı olmayanların ve uluslararası telefon çağrılarının, dinlenmek olduğunu belirtmesine rağmen ABD'de geniş yer buldu.NSA analistlerinin, onlara verilen yetki dahilinde kalmayıp haricinde de çokca veriyi topladığı anlaşıldı.

Ama o, bir telekomünikasyon nezaret altyapısının en ciddi yanlış kullanımı değildir.Yunanistan'da, 2004 haziran ile 2005 mart tarihleri arasında birisinin Yunan hükümetin üyelerine ait olan 100 cep telefonunu gizlice dinlediği tespit edilmiştir.Dinlenenler arasında başbakan,savunma bakanları,dışişleri ve adalet bakanları vardı.

Bunun ardından Ericsson, Vodafone'nin ürünlerine dinlemeyi sağlayan teknoloji yeteneğini inşa ederek sadece hükümet yetkililerinden gelen talep doğrultusunda sistemleri onlar için aktif ettiler.Ama yunanistan bu yaşananlar ardından bile sisteme başvurmadılar.

Burada sorun şu ki;bu yasa koyucuları bir gün geldiğinde kendi kişisel haklarına da aynı şekilde istismar edildiği zaman ne yapacaklar?
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile