ABD Halkindan Biden'a Afganistan Konusunda 'Kirik' Not

ABD'de yapilan bir anket, Amerikan halkinin sadece yüzde 38'inin Baskan Joe Biden'in Afganistan'dan çekilme sürecini onayladigini, kalan kesimin ise Biden'in bu politikasini elestirdigini ortaya koydu.

Reuters ve Ipsos'un 27-30 Agustos tarihinde ABD'de yasayan yetiskinlerle yaptigi anketin sonuçlari, Amerikan halkinin Biden'in Afganistan'dan çikma karari ve sürecine yönelik "kirik not" verdigini ortaya koydu.

Ankete göre, Amerikan halkinin yüzde 51'i Biden'in Afganistan yaklasimini onaylamadigini, yüzde 38'i onayladigini, yüzde 11'i ise kararsiz kaldigini bildirdi.

Ayrica ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecinin tamamlanmasindan hemen önce yapilan ankete katilanlarin yüzde 49'u ABD'nin tüm Amerikan vatandaslari ve Afgan müttefikleri tahliye edene kadar Afganistan'da kalmasi gerektigini kaydederken, yüzde 25'i de Amerikan askerlerinin en azindan tüm ABD vatandaslarinin tahliyesi tamamlanana kadar çekilmemesi gerektigini ifade etti.

Katilimcilarin yüzde 13'ü ise ABD askerlerinin bir an önce Afganistan'dan çikmasi gerektigi yönünde görüs bildirdi.

- Katilimcilar, Afganistan konusunda Bush ve Trump'tan daha çok Biden'i sorumlu görüyor

Biden yönetiminin Afgan müttefikleri yeniden yerlestirme sürecini nasil yönettiginin sorulmasi üzerine katilimcilarin yüzde 45'i süreci onayladigini, yüzde 42'si ise onaylamadigini belirtti.

Öte yandan, katilimcilarin yüzde 20'si Afganistan'daki mevcut durumdan dolayi Biden'i sorumlu tutarken, yüzde 10'u eski Baskan George W. Bush'u, yüzde 9'u ise eski Baskan Donald Trump'i sorumlu tuttugunu kaydetti.

Katilimcilarin yüzde 30'u ise ülkedeki mevcut durumdan bölgedeki Taliban, Afgan askerleri, ABD'li askeri liderler ve DEAS gibi faktörlerin sorumlu oldugunu bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile