ABD Ile Ermenistan'dan Ortak Askeri Tatbikat

Ermenistan Savunma Bakanligi, önümüzdeki hafta ABD ile ortak bir askeri tatbikat gerçeklestirilecegini duyurdu.

Ermenistan Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, 11-20 Eylül arasinda ABD ile “Kartal-Ortak 2023” tatbikati gerçeklestirilecegi bildirildi.

Tatbikatinin amacinin, Ermeni ordusunun uluslararasi barisi koruma misyonlarina katilmaya hazirlamak oldugu ifade edildi. Tatbikata katilacak asker sayisina dair bilgi paylasilmadi. Güney Kafkasya’da nüfuzunu sürdüren Rusya’nin tatbikattan rahatsiz olacagi belirtiliyor.

“Rusya bu bölgenin kesinlikle ayrilmaz bir parçasidir”

Ermenistan’da askeri üssü bulunan Rusya, kendisini 1991 yilina kadar Sovyetler Birligi’nin parçasi olan Güney Kafkasya bölgesinin önde gelen gücü olarak görüyor. Rusya ayrica, Ermenistan ile Azerbaycan arasinda krizin sürdügü Daglik Karabag’da baris gücü bulunduruyor. Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan hafta sonu bir Italyan gazetesine verdigi röportajda Rusya’nin, Azerbaycan’a karsi Ermenistan’i korumada basarisiz oldugunu ifade etmisti. Pasinyan, Rusya’nin Ukrayna’daki savasinin, Ermenistan’in tüm güvenlik ihtiyaçlarini karsilayamayacagi anlamina geldigini belirtmisti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise dün gazetecilere yaptigi açiklamada, Pasinyan’in sözlerine katilmadigini ifade etmisti. “Rusya bu bölgenin kesinlikle ayrilmaz bir parçasidir" diyen Peskov, "Rusya bu bölgedeki durumu istikrara kavusturmada tutarli ve çok önemli bir rol oynuyor. Bu rolü oynamaya devam edecegiz” diye konusmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile