ABD'li Bilim Adaminin Tedavisi Bin 276 Metre Derinlikte Sürüyor

ABD'li Bilim Adaminin Tedavisi Bin 276 Metre Derinlikte Sürüyor

İçel’in Anamur ilçesinde 2 bin 100 rakimda yer alan Morca Magarasi’nda rahatsizlanan ABD’li bilim adami bin 276 metre derinlikte tedavisinin sürdügü bildirildi.

Ilçeye bagli Sugözü Mahallesi’nde bulunan Türkiye’nin en derin 3’üncü magarasi Morca’ya aralarinda yabancilarin da oldugu ekip 3 Eylül’de inis gerçeklestirdi. Toros daglarinin 2 bin 100 metreden girisi olan magaraya inen ekipte yer alan ABD’li Marck Dickey, bin 276 metre derinlikte mide kanamasi geçirdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE, jandarma ile Türkiye Dagcilik Federasyonundan ve yurt disindan toplamda 100’ü geçkin personelden olusan ekip sevk edildi. 5 gün önceden rahatsizlanan ve ilk günden itibaren Dickey’in bulundugu yere ilaçlar ile serumun ulastirilarak tedavisine devam edildigi bildirildi.

Tedavisi halen bin 276 metrede süren Dickey’in, yaninda 14 kisilik ekibin hazir oldugu, diger ekiplerin her ihtimale karsi destek için üst kisimda bekledigi belirtildi.

Türkiye’nin en derin 3’üncü magarasi olarak bilinen Morca’da 2012 yilindan itibaren gittigi en uç noktanin tespiti, geçmisten günümüze kadar gelen kalintilari ile haritasinin çikarilmasi için çalismalarin her yil Agustos ayinin ortalarinda basladigi ve Eylül ayinin ortalarinda ise sonlandirildigi ifade edildi.

Öte yandan Dickey’in saglik durumunun her geçen gün daha iyiye gittigi, ilerleyen günlerde yer aldigi ekiple çikarilmasinin hedeflendigi ögrenildi. Bilim adamlarinin ise magarada tam olarak ne aradigi hala gizemini koruyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile