ABD'li Müslüman Vekilden 'Islamofobi Ile Mücadele Özel Temsilcisi' Atanmasi Için Yasa Tasarisi

ABD'de Temsilciler Meclisinin ilk Müslüman kadin üyelerinden olan Ilhan Omar, ABD yönetimini Islamofobik olaylari sorusturmasi ve incelemesi için üst düzey özel temsilci atamaya davet eden bir yasa tasarisi sundu.

Demokratik Minnesota Temsilcisi Ilhan Omar ve Demokratik Illionis Temsilcisi Jan Schakowsky tarafindan sunulan yasa tasarisinda, ABD Disisleri Bakanligina bagli bir "Islamofobi ile Mücadele Özel Temsilcisi" atanmasi çagrisi yapildi.

Tasarida, söz konusu temsilcinin devlet destekli Islamofobik siddeti incelemesi ve dis ülkelerde Müslüman karsiti eylemleri rapor etmesi gerektigi belirtildi.

Omar, söz konusu tasariya iliskin yaptigi yazili açiklamada, "Dünyanin neredeyse her kösesinde Islamofobinin arttigini görüyoruz. Seçildigim eyalet Minnesota'da vandallar bir Islam merkezine boyalarla nefret mesajlari ve Nazi sembolleri çizdi. Bu tarz olaylar, ABD ve disindaki tüm Müslümanlarin ortak sorunu." ifadesini kullandi.

Söz konusu tasariya Temsilciler Meclisinin bir diger ilk kadin Müslüman üyesi Rashida Tlaib, New York Vekili Alexandria Ocasio-Cortez gibi birçok Demokrat da destek verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile