ABD'liler, Omicron Varyantina Karsi Endiselerinin Artmasina Ragmen Yeterli Önlem Almiyor

ABD'de yapilan arastirma, ABD'lilerin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyanti hakkindaki kaygilarinin artmasina ragmen önlem almada eskisi kadar hassas olmadiklarini ortaya koydu.

Associated Press (AP) haber ajansi ve NORC Kamuoyu Arastirma Merkezi ortak anketine göre, Kovid-19'un Omicron varyanti dünya çapinda yayildikça ABD halkinin endiselerinin arttigi ancak yilin ilk aylarina kiyasla maske taktigini ve insanlarla görüsmelerini sinirladigini söyleyenlerin sayisinin azaldigi belirlendi.

Yeni ankette, ABD'lilerin yüzde 36'si kendisinin veya bir aile üyesinin Kovid-19'a yakalanmasindan "çok veya asiri derece" endiselendigini söylerken bu rakamin ekimde yüzde 25 civarinda oldugu belirtildi.

Kovid-19 asisi yaptirmis olanlar ayni soruya genelde "biraz endiseli" seklinde cevap verse de asi olmayanlarin yüzde 55'i "çok az endiseli" oldugunu veya "hiç endise duymadiklarini" ifade etti.

Anket ayrica, ABD'lilerin evlerinin disinda, diger insanlarin yanindayken "her zaman veya siklikla" maske takma oraninin yüzde 57 oldugunu ortaya koydu.

Asilama çalismalarinin henüz yeterli seviyeye gelmedigi subat ve mart aylarinda ise ayni seyi söyleyenlerin oraninin yüzde 82 oldugu kaydedildi.

Johns Hopkins Saglik Güvenligi Merkezi'nde görevli bilim insani Dr. Tara Kirk Sell, insanlarin bir tehdidi tanidikça hayatlarini degistirme olasiliginin azaldigi degerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile