ABD'nin Eski Özel Kuvvetler Komutanindan Afganistan Açiklamasi Açiklamasi 'Maalesef Fisi Çektik Ve Sonuç Bu'

ABD'nin eski Özel Kuvvetler Komutani emekli orgeneral Raymond Thomas, Taliban'in Afganistan'da ele geçirdigi ilçelerde örgüte silahlarini teslim eden Afganlarin görüntülerini paylasarak, "Maalesef fisi çektik ve sonuç bu." ifadesini kullandi.

Twitter hesabindan paylasimda bulunan Thomas, Amerikan medyasinin, isgal sirasinda ABD ordusu ile çalisan Afgan tercümanlarin durumunu gündeme siklikla getirip Afganistan'in genel durumuna kayitsiz kalmasina tepki gösterdi.

Thomas, paylasiminda "Tercümanlarin tahliyesi için yaygara koparmayi ileriyi görememek ve haksizlik olarak buluyorum. Peki ya ülkeleri için aktif olarak savasan/ölen 350 bin Afgan güvenlik gücü mensubu ne olacak, orada daha da fazla aci çekecek milyonlarca Afgan kadini ne olacak? Maalesef fisi çektik ve sonuç bu." görüsünü dile getirdi.

ABD, 29 Subat 2020'de Katar'in baskenti Doha'da Taliban ile masaya oturmus ve yapilan anlasma kapsaminda 1 Mayis'ta tüm Amerikan askerlerinin ülkeden çekilecegi konusunda mutabik kalmisti.

Ancak ABD Baskani Joe Biden, bu tarihte tamamen çekilmenin mümkün olamayacagini açiklamis ve 11 Eylül saldirilarinin yil dönümüne kadar çekilmenin tamamlanmasi için ABD Merkez Kuvvetler Komutanligina (CENTCOM) talimat vermisti.

CENTCOM sali günü yaptigi açiklamada, çekilmenin yüzde 50'den fazlasinin tamamlandigini bildirmisti.

Isgal sirasinda Amerikan ordusu ile çalismis Afganlarin ABD'ye gelmeleri için Özel Vize Programi'na tabi tutulmalari tartisiliyor.

Bu sürecin gecikmesi durumunda söz konusu Afganlarin, Guam Adasi'na tahliye edilmeleri de gündemde yer aliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile