'ABD'nin Yeni Vergi Tasarısı Yasal Boşlukları Doldurmalı'

MRV Associates Müdürü Rodriguez Valladares: '(ABD'deki) Mevcut vergi yasasında çok fazla boşluk var. Birçok şirket, bu boşluklar sayesinde bireylerden çok daha az miktarda vergi ödüyor. Vergi reformu sayesinde bu yasal boşluklar azaltılırsa ABD'deki şirketlerden alınan vergiler daha verimli hale getirilebilir. Böylece, altyapı harcamaları ve eğitim reformu için de daha fazla maddi kaynak sağlanır' 'Yeni vergi reformu yasa tasarısının şu anki vergi yasasındaki boşlukları doldurması gerekir' 'Artan gelir eşitsizliği genç bireylerin üniversite eğitimi almasını zorlaştırıyor. Gelir eşitsizliği, ABD'nin ilerlemesinin önünde ciddi bir engel' 'Trump'ın yıllık yüzde 4 büyüme hedefi hırslı. Amerikan ekonomisinin daha hızlı büyümesi için para politikasının yanında mali politikaların da güçlü olması gerek'

ÖVÜNÇ KUTLU - New York'taki finansal danışmanlık ve araştırma şirketi MRV Associates'in Müdürü Mayra Rodriguez Valladares, ABD'deki mevcut vergi yasasında çok fazla boşluk olduğunu belirterek, 'Birçok şirket, bu boşluklar sayesinde bireylerden çok daha az miktarda vergi ödüyor. Vergi reformu sayesinde bu yasal boşluklar azaltılırsa ABD'deki şirketlerden alınan vergiler daha verimli hale getirilebilir. Böylece, altyapı harcamaları ve eğitim reformu için de daha fazla maddi kaynak sağlanır.' dedi.

Mayra Rodriguez Valladares, ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin yeni vergi reformu yasa tasarısının şu anki vergi yasasındaki boşlukları doldurması gerektiğini bildirdi.

Rodriguez Valladares, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trump'ın yeni vergi reformu yasa tasarısı sunma ve altyapı harcamalarını artırma planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ABD'de vergi reformu yapmanın yıllar boyunca büyük bir zorluk olarak görüldüğünün altını çizen Rodriguez Valladares, ülkedeki bireyler ve şirketler için de vergi ödeme ve vergi formları doldurma süreçlerinin uzun ve zorlu olduğunu bildirdi.

Rodriguez Valladares, vergi sisteminin basitleştirilerek bireylerin vergi ödemesini teşvik etmesi gerektiğini vurgulayarak, Trump'ın yakında duyuracağı yeni vergi reformu yasa tasarısının da şu anki vergi yasasındaki boşlukları doldurması gerektiğini belirtti.

Trump'ın ABD'de kurumlar vergisi oranını yüzde 35'ten yüzde 15'e indirme vaadinin gerçekleştirilmesi halinde, bunun hükümet gelirlerini düşüreceği anlamına gelmediğini savunan Rodriguez Valladares, sözlerine şöyle devam etti:

'Mevcut vergi yasasında çok fazla boşluk var. Birçok şirket, bu boşluklar sayesinde, bireylerden çok daha az miktarlarda vergi ödüyor. Vergi reformu sayesinde bu yasal boşluklar azaltılırsa, ABD'deki şirketlerden alınan gereken vergiler daha verimli hale getirilebilir. Böylece, altyapı harcamaları ve eğitim reformu için de daha fazla maddi kaynak sağlanır.'

- 'Gelir eşitsizliği, ABD'nin ilerlemesinin önünde engel'

Mayra Rodriguez Valladares, ABD'de öğrenim kredisi borcunun toplam 1,43 trilyon dolara yükseldiğine dikkati çekerek, ülkede artan gelir eşitsizliğinin de genç bireylerin üniversite eğitimi almalarını zorlaştırdığını vurguladı.

Gelir eşitsizliğinin ABD'nin ilerlemesinin önünde ciddi bir engel olduğunun altını çizen Rodriguez Valladares, 'Bu ülkede bilim ve teknoloji alanında teknik becerilere sahip insanlara ihtiyaç var. Bu, sadece bugünkü meslekler için değil, bundan 10 yıl sonrası için de gerekli.' yorumunu yaptı.

Rodriguez Valladares, üniversite eğitimi alan bireylerin çocuklarını üniversiteye yollama oranının daha yüksek olduğunu belirtirken, öte yandan alt gelir düzeyindeki sınıflarda yer alan ailelerin çocuklarını üniversiteye yollayamadığının altını çizdi.

- 'Hükümetler, geçmişte, büyük harcama taahhütleri vermekten kaçındı'

Mayra Rodriguez Valladares, Trump'ın gelecek 10 yılda ABD'nin altyapı harcamalarına yaklaşık 1 trilyon dolar harcama planı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

ABD'de yol, havaalanı, elektrik ağı gibi altyapıların eskidiğine dikkati çeken Rodriguez Valladares, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde de ülkenin altyapı harcamalarını artırma konusunda tartışmalar olduğunu kaydetti.

Rodriguez Valladares, öte yandan, yatırım harcamalarının uzun dönemli projeler olduğunu belirterek, hükümetlerin geçmişte (altyapı için) bu tür büyük harcama taahhütleri vermekten kaçındığı bilgisini paylaştı.

- 'Trump'ın yıllık yüzde 4 büyüme hedefi hırslı'

ABD ekonomisinin resesyondan çıktığını, ancak ekonomik büyüme oranının yavaş kalarak 2015'te yüzde 2,6, geçen sene de yüzde 1,6 olduğunu ifade eden Rodriguez Valladares, Trump'ın yıllık yüzde 4 büyüme hedefini 'hırslı' bulduğunu dile getirdi.

Rodriguez Valladares, ABD'de ekonomik büyümenin jeopolitik nedenlerle baskı altında kaldığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kuzey Kore, İran, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması (Brexit) ve Rusya'yla ilgili kaygılar nedeniyle, jeopolitik risklerden doğan endişeler artıyor. Ayrıca, Amerikan ekonomisinin daha hızlı büyümesi için para politikasının yanında mali politikaların da güçlü olması gerek.'

Rodriguez Valladares, bununla birlikte ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçi çoğunluğa rağmen, parti içindeki ayrılıklardan dolayı mali politikaların zayıf kalabileceği uyarısında bulunarak sözlerini tamamladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile