Abd, Özbekistan’ı Yakın Askeri Markaja Aldı

Afganistan’daki askeri birliğini 2014 itibariyle çekmeye hazırlanan ABD, geçiş koridoru olarak gördüğü Özbekistan’ı yakın askeri markaja aldı.

Bu çerçevede bir dizi temasta bulunmak üzere Taşkent’e gelen ABD Ordusu Merkez Kuvvetler Komutanı James N. Mattis, Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından kabul edildi. Aksaray Köşkü’nde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler, askeri ve askeri-teknik işbirliği, bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanması konuları ele alındı.

Taraflar ayrıca Afganistan’da kalıcı barışın tesis edilmesi ve kendilerini ilgilendiren bölgesel ve uluslar arası diğer konular de üzerinde durdu. Kerimov söz konusu ziyaretin, Taşkent ile Washington arasındaki ikili ilişkilerin giderek geliştiğinin bir göstergesi olduğunu belirti. İslam Kerimov, son yıllarda Özbekistan ile ABD arasında verimli siyasi diyalog, ekonomi, ticaret, yatırım, bölgesel güvenlik ve istikrarın temin edilmesi gibi birçok konuda işbirliğinin oldukça geliştiğini dile getirdi. Kendisini kabul ettiği için Kerimov’a teşekkür eden Mattis de ülkesinin her iki taraf için faydalı olan Özbek-Amerikan işbirliğinin karşılıklı saygı ve güven çerçevesinde gelişerek devam etmesinden yana olduğunu vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile