ABD Savunma Bakanı'nın Güney Kore Ziyareti

ABD Savunma Bakanı Carter, Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalarla ilgili Güney Kore'nin yanında olduğunu vurguladı

SEUL - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Çin'in, Güney Çin Denizi'ndeki genişleme çabasıyla ilgili olarak Güney Kore'nin yanında olduklarını belirtti.

"Korea Times" gazetesinin haberine göre, Carter, Güney Çin Denizi ile ilgili ihtilaflı iddiaların, bölge ülkelerinin ABD ile güvenlik alanındaki işbirliklerini güçlendirmek istemelerine neden olduğunu söyledi.

Carter, ayrıca ABD ile Güney Kore arasındaki askeri ilişkilerin önemli olduğunu ifade etti.

ABD ile Güney Kore arasındaki yıllık güvenlik toplantılarına katılmak için Seul'e ziyarette bulunan Carter, yarımadanın kuzey ile güneyi arasındaki sınır bölgesinde yer alan ve 1953'te taraflar arasında ateşkesin imzalandığı Panmunjom köyünde dün yaptığı açıklamada, Güney Kore ile ABD arasındaki ittifakın "demir gibi" olduğunu belirtmişti.

ABD'nin USS Lassen adlı güdümlü füze destroyeri geçen hafta, Çin'in, petrol, doğalgaz ve balıkçılık açısından zengin kaynaklara sahip Güney Çin Denizi'nde inşa ettiği suni adacıklara 600 kilometre uzaklıkta bulunan Subi kayalıklarının 12 deniz mili yakınında seyretmişti. Çin donanmasına bağlı füze yüklü jetler de hafta sonu, ABD savaş gemisinin Vietnam yakınlarına gelmesine tepki olarak Güney Çin Denizi'nde eğitim uçuşu yapmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile