ABD, Tacikistan’daki Olaylardan Hala Endişeli

ABD Dışişleri Bakanı’nın Güney ve Orta Asya’dan sorumlu yardımcısı Robert Blake, Tacikistan’ın Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi’ndeki olaylardan hala endişe duyduklarını kaydetti.

Geçtiğimiz aylarda Tacik güvenlik güçleri tarafından bu bölgedeki silahlı gruplara yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlenmişti. Orta Asya ülkelerinden Özbekistan ile Kazakistan’ı ziyaret eden ABD’li yetkili Blake, Almatı’da düzenlediği basın toplantısında, Tacikistan’ın Horog kentinde durumun sakinleştiği yönünde haberler aldıklarını kaydetti.

Bölgedeki durumu değerlendiren Blake, olayları takip ettiklerini ve bölgedeki sorunlardan ciddi endişe duyduklarını ifade etti.

Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi’nin Tacik merkez yönetiminin her zaman kontrolü altında olmadığını belirten Blake, bu bölgede uyuşturucu kaçakçılığı yapan çetelerin yer aldığını dile getirdi. Duşanbe yönetiminin uyuşturucu kaçakçılığına karşı tedbir almaya devam ettirmesi gerektiğini belirten Blake, ABD yönetimi olarak uyuşturucu ile mücadele çabalarını destekleyeceklerini kaydetti.

Tacikistan’ın Dağlık Badahşan bölgesi’nde silahlı grupların silahlarını bırakması için yoğun çaba harcanıyor. Bölgeden çok sayıda silah toplandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile