Kuzey Kore’nin dün gerçeklestirdigi orta menzilli balistik füze denemesi bölgedeki ülkeleri alarma geçirirken, Güney Kore ve ABD’den ortak tatbikat ile Pyongyang’a misilleme yapti. Güney Kore Genelkurmay Baskanligi’ndan yapilan açiklamada, gerçeklestirilen ortak tatbikat kapsaminda Japon Denizi’ne 4 adet karadan karaya taktik füze firlatildigi bildirildi.
Güney Kore ve ABD güçlerinin Ordu Taktik Füze Sistemi (ATACMS) ile 4 füze atisi gerçeklestirdigi belirtilirken, hedeflerin basarili bir sekilde vuruldugu kaydedildi.
Balistik füze üsse düstü
Öte yandan, Güney Kore ordusunun yaptigi bir diger balistik füze denemesinin ise basarisizlikla sonuçlandigi bildirildi.
Ateslenen bir Hyunmoo-2 balistik füzesinin anormal bir seyir izledikten sonra bilinmeyen bir nedenle Gangneung sehrindeki askeri üs arazisine düstügü açiklandi. Herhangi bir can kaybi yasanmazken, üs yakininda yasayan bölge sakinlerinin patlama sesi nedeniyle kisa süreli panik yasadigi ögrenildi.
Pyongyang’in denemesi gerilimi artirdi
Kuzey Kore dün 5 yil aranin ardindan ilk kez Japonya üzerinden geçen bir balistik füze firlatmis, 4 bin 600 kilometre uçan orta menzilli balistik füzenin Pasifik Okyanusu’na düstügü kamuoyuna yansimisti. Japonya’da hükümet, füzenin Aomori ve Hokkaido eyaletleri istikametine dogru yol almasi nedeniyle bölge halkina güvenli alanlara siginma çagrisi yapmisti. Pyongyang’in bu yil gerçeklestirdigi füze denemelerinin sayisi 23’e ulasirken, gelisme sonrasinda Japonya’nin yani sira Güney Kore ve ABD de alarma geçmisti.
ABD Ve Güney Kore'den Kuzey Kore'ye Misilleme Tatbikati
Güney Kore ve ABD’nin, Pyongyang’in orta menzilli balistik füze denemesine yanit olarak Japon Denizi’ne dogru 4 adet karadan karaya taktik füze atesledigi bildirildi.



















