Abdullah Avci Açiklamasi 'Trabzonspor'da Bütün Kupalari Alan Teknik Adam Olarak Anilmak Istiyorum'

Abdullah Avci Açiklamasi 'Trabzonspor'da Bütün Kupalari Alan Teknik Adam Olarak Anilmak Istiyorum'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, bordo-mavili kulüpte bütün kupalari almis bir teknik adam olarak anilarak yoluna devam etmek istedigini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, sosyal medya hesabindan 2021-2022 sezonunda kazanilan sampiyonlugun hikayesini anlatti. Avci, "Biliyorsunuz 2021-2022 sezonunda Trabzonspor ile tarihin en erken sampiyonluklarindan birine imza attik. Basarimizda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Sizlerle içerigi dolu, bilgilendirici yorumlarla, teknik degerlendirmeler ve anilarla zaman zaman bir arada olmak istiyoruz. Sürdürülebilir basari için her zaman çok çalisacagiz. 10 Kasim 2020’de Trabzon’a ayak bastigim gün ve pandemi sürecinin devam ettigi ligin 8. maçi aslinda arasi da degil, sezon basiydi ama Trabzonspor’un tarihinde çok alisik olmadigi, düsme hattinin bir üzerinde bir takim vardi ki orada kalmayacakti. Muhakkak bir çikis yapacakti. Bu ligde çalisan bir teknik direktör olarak bir sene evvel de Türkiye’nin büyük kulüplerinden bir tanesinin teknik direktörlügünü yapmistim. Trabzonspor’un analizini iyi yaparak bir sezona basladik, sehrin beni tanimasi benim sehri tanimam, sokaktaki insanlarla çok daha iyi iletisim kurmak, iyi bir dostluk yakalanmasi, karsilikli çok güzel bir sevginin olmasi bize biraz o yol mesafesini daha iyi açti diye düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

"Bu takim bu sene sampiyon olacak dedim"

Trabzonspor’daki ilk toplantisinda neler konusuldugundan da bahseden Avci, "’Trabzonspor için sampiyonlugu oynarlar diyorlar, Trabzonspor bu sene sampiyon olacak.’ Ilk toplantida oyuncularla yaptigim ve verdigim mesaj buydu. Yabanci oyuncularla telefonda da konustugumda net bir sekilde, ’Bu takim bu sene sampiyon olacak, bunun için önemli bir parça olun’ diye transferde konustugum oyuncular vardi, hatta yerli oyunculardan ayrilmak isteyenler vardi. ’Siz bunun altyapisindan yetistiniz, bu duyguyu yasamaniz gerekiyor. Bu takim sampiyon olacak’ diye net bir ifadeler kullanmistim. Büyük takimlara karsi üstün basliyorsun ve öz güvendeyiz. Bu geri dönüsler, bu büyük takimlardan kazandigin son dakika sonuçlar zaten sampiyonluk hikayesinin basladigini gösterir. Bizim de o süreç özellikle Istanbul’daki Besiktas maçi 95, Galatasaray 89. Bunlar sampiyonluk hikayeleridir. Hiç süpheye düsmedim. aslinda yani söyle söyleyeyim; olacak ama bir an evvel olmasini istiyorsun. Bunun bir sürü örneklerini bu sene de yakin zamanda karsiligini verebiliriz. O senenin bir sene sonrasinda da verebiliriz" açiklamasini yapti.

"Sampiyonluga oynamak kolay degil"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, oyunla ilgili yapilan elestirilere ise, "Belki oyun olarak elestirildi, hani dediler ki ’Trabzonspor böyle mi oynar? Yani hiçbir sey oynamiyor.’ Son haftalara dogru, Fenerbahçe bugün oynayabiliyor mu? Galatasaray oynayabiliyor mu? Napoli seneler sonra ayni Trabzonspor gibi uzun süre, uzun bir puan farkiyla gitti ama sonlara dogru hep berabere kaldi ve kaybetti ama yine sampiyon oldu. Sampiyonluga oynamak, bu stresi yasamak kolay bir süreç degildir. Bir de bizim sehrimizin biliyorsunuz kaybedisler var, o kaybedisler bazen zaman zaman seneler evvel kaybettiklerin, sehrin dinamikleri bile o kaygiyi yasayabiliyor. Ama ben sahanin içinde oyuncularla da bunu konusarak hiçbir zaman bu kaygiya ne kendim girdim ne oyuncuyu sokmadim ama kolay degildir. Sahaya çiktigin zaman o performansi sergilemek kolay olmuyor" diyerek cevap verdi.

"Tüm kupalari almis teknik adam olarak anilmak istiyorum"

Basarili çalistirici, bütün kupalari almis bir teknik adam olarak tarihe geçmek istedigini belirterek, "Bu tarihte tusa bastigin zaman teknik ekip, futbolcular, baskan, yöneticiler yerine alacak. Bu gurur verici bir sey. Trabzon taraftari veya sokaktaki insan sana çok mutlu hissettiriyor, saygi gösteriyor. Yani yasadigin seyi bazen içinde oldugun zaman fark edemiyorsun, sonra disaridan baska bir gözle baktiginda ne kadar güzel duygularin, büyük bir basarinin elde edildigini, Anadolu’da bir sehrin nasil mutlu oldugunu, onlarin mutlulugunun gözüne yansimasi ve sana yansitmasi beni son derece mutlu ediyor. Su an itibariyla da zaten Türkiye Kupasi önemli hedeflerden bir tanesi. Trabzonspor tarihinde bütün kupalari Türkiye’deki kupalari almis bir teknik adam olarak anilmak, bir sonraki sene de anilmak ve devam etmek istiyorum" degerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile