Bünyesinde 9 fakülte, 2 enstitü, bir yüksek okul ve bin 419 öğrenci bulunduran ABTÜ’nün 2016-2017 akademik yılı açılışı için ABTÜ’de tören düzenlendi.
Tören kapsamında Rektör Prof. Dr. Mehmet Tümay, üniversite anıtına çelenk bıraktı.
Rektör Tümay, verilen eğitimin iyi işlenerek toplumun yararına kullanılmasının tüm öğrencilerin görevi olduğunu söyledi.
Toplum çıkarının her şeyin üzerinde olduğunu kaydeden Tümay, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaptı.
Sabancı Ailesi’ne ait Temsa ile Türkiye’de bir ilk niteliğinde olacak AR-GE merkezinin kurulması için çalışmalara başladıklarını anlatan Tümay, "Elektrikli otobüs bileşenleri, donanım ve yazılımları burada geliştirilecek ve yurt dışından ithal edilen bu ürünler yerli olarak üretilip araçlara entegre edilecek. Bu çalışmaya Çukurova Üniversitesi de katılacak olup, güzel bir sinerji oluşturularak örnek bir işbirliği sergilenecek. Merkez, Çukurova Teknokent’te yer alacak. Büyük çapta, ilk defa bir firma Teknokent’te yer alacak ve diğer firmalara güzel örnek teşkil edecek. Lisans yüksek, lisans ve doktora öğrencileri de projelere katılacak" şeklinde konuştu.
Dijital endüstriye yönelik ABTÜ girişimlerinden de bahseden Rektör Tümay, "Teknolojinin ve dijital endüstrinin gelişmesiyle artan dijital suçların delil tespiti için bölgede adli bilişim laboratuvarı kurmayı ve bu alanda insan kaynağı sağlayabilmek için Adli Bilişim Mühendisliği ve Siber Güvenlik Mühendisliği’nin kurulması konularında çalışmaya başlayacağız. Bu sayede ülkemizde işlenen dijital suçlar için yargımıza destek vermeyi hedeflemekteyiz" dedi.
Programın sonunda, Temsa AR-GE ve Satış Sonrası Direktörü İbrahim Eserce temsili olarak yılın ilk dersini verdi.
Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.
ABTÜ Elektrikli Yerli Otobüs Üretecek
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, bir Türk otomotiv firmasıyla işbirliği yaparak inşa edecekleri AR-GE merkezinde tüm parçaları yerli, elektrikli otobüs üreteceklerini açıkladı. Rektör Tümay ayrıca dijital suçların delillendirilmesi için bölgede Bilişim Laboratuvarı kuracaklarını ve bu alana insan kaynağı oluşturmak için Adli Bilişim Mühendisliği ile Siber Güvenlik Mühendisliği bölümlerini açacaklarını bildirdi.