Aç Hayvanlar İçin Sırtlarında Taşıdıkları Yiyecekleri Ormana Bıraktılar

Aç Hayvanlar İçin Sırtlarında Taşıdıkları Yiyecekleri Ormana Bıraktılar

Kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiği ve gece sıcaklığın eksi 10 dereceye kadar düştüğü Uludağ`da aç kalan hayvanlar için seferber olan vatandaşlar, sırtlarında taşıdıkları çuval çuval sebze ve meyveyi ormana bıraktı.

Kışın çetin ve zorlu şartları sebebiyle ormanlık alanlarda yaşayan hayvanlar gıda sıkıntısı yaşıyor. Yiyecek problemi ile karşı karşıya kalan hayvanların bazıları açlıktan ölürken, bazıları da az da olsa buldukları yiyecekleri tüketerek yaşamaya devam ediyor. Hayvansever bazı vatandaşlar da ormanlık alana yiyecek taşıyor.

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) İl Başkanı Ali Mollasalih ve yönetim kurulu üyeleri, ormanda kalan hayvanları unutmadı ve hava sıcaklığının eksi 10 dereceye ulaştığı Uludağ`da soğuk havadan etkilenen hayvanların yiyecek ihtiyacını karşılamak için kampanya başlattı. Vatandaşlar, araçlarla getirdikleri çok sayıda çuval içindeki havuç, ıspanak, ekmek gibi gıda ürünlerini sırtlarına alarak ormanın iç kısımlarına doğru yürüdü. Bir süre yürüdükten sonra gıdaları ağaçların altına bırakan vatandaşlar,sergiledikleri davranışla takdir topladı. Mollasalih, kışın çetin şartlarında ormanda kalan hayvanların yiyecek sıkıntısı çektiğini belirterek, "Bu hususu gözden kaçırmamalıyız. Canlılar kar sebebiyle aç kalıyor. Biz bu duruma dikkat çekmek istedik. Yabani hayvanları unutmamalıyız" mesajını verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile