Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, gelecek yila iliskin ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesine iliskin detaylari paylasmasinin ardindan Egitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar açiklanan matrahlarin düsük kaldigi ifade ederek çagrida bulundu.
EBS Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi, “Vergi dilimi artisi açik ve net bir sekilde beklentiyi karsilamamistir. Hazine ve Maliye Bakanligi gelir vergi tarifesinin ilk dilimini 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimini 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimini 250 bin liradan 550 bin liraya çikardi. Oysaki açiklanan bu rakamlar, 2022’de uygulanmasi gereken rakamlardir. Bakanlik su ana kadar vergi dilimi belirlemesini yeniden degerleme oraninda yapmamistir. Halbuki ilk dilim ve diger dilimler için açiklanan rakamin en az iki kati olmasi gerektigi ortadadir.Bu düzenleme ile kamu çalisanlari maalesef yine yüksek vergi ödeyecektir.” ifadelerini kullandi.
“Yapilacak zam asgari ücrete yapilan oranda olmalidir”
Bu konuda taleplerini yineleyen Baskan Acar, “Bu konudaki talebimizi yineliyoruz; kamu çalisanina vergi yüzde 15’e sabitlenmelidir. Diger kesimlerden, beyana dayali oldugu için, toplanmakta zorlanilan gelir vergisi, kamu çalisanlarindan yüzde 27 ’lere varan oranlarda ikinci alti ayda yüzde 12’lere varan oranda fazla alabilecek sekildeki düzenlemelerle alinmasi ve kasikla verip kepçeyle alma uygulamasindan da vazgeçilmelidir. Diger yandan Ocak ayinda kamu çalisanina yapilacak zam da, en az asgari ücrete yapilan zam oraninda olmali, seyyanen zam ve refah payi da muhakkak verilmelidir.” diye konustu.
Acar Açiklamasi 'Vergi Dilimi Beklentiler Karsilamamistir'
Egitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar vergi diliminin beklentileri karsilamadigini ifade ederek, “Hazine ve Maliye Bakanligi’nin açikladigi rakamlar 2022’de uygulanmasi gereken rakamlardir. Kamu çalisanina vergi yüzde 15’e sabitlenmelidir.” ifadelerini kullandi.



















