Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze, Samsun'da

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Ülke Günleri" etkinliğine katılmak üzere Samsun'a gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve beraberindeki heyet, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Khabadze, Gürcistan ve Türkiye'nin ilişkilerinde yeni adımlar atılması, bölgelerin kaynaşması ve iş birliğinin derinleşmesi için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Samsun ve çevre illerde yaşayan Gürcü asıllı Türk vatandaşları ziyaret edeceklerini, Samsun TSO'da yatırımcılarla ve iş adamlarıyla bir araya geleceklerini anlatan Khabadze, "Biz Samsun TSO'daki görüşmemizde Acaristan bölgesini ve yeni iş imkanlarını anlatacağız. Aynı zamanda sayın Valime de kültür, eğitim ve turizm alanında iş birliğinin geliştirilmesini teklif ettik. Çeşitli alanlarda ortak komisyonların kurulması ve bu grupların iş birliği geliştirme konusunda daha aktif çalışmalarının yanındayız" dedi.

Vali Aksoy ise bu tür ziyaretlerin, ülkelerin ticari ilişkilerinin gelişmesi bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Samsun TSO'da düzenlenecek toplantıda iki ülkenin iş adamlarının karşılıklı iş potansiyelini değerlendireceğini dile getiren Vali Aksoy, "Ticari ilişkilerin yanında turizm ve kültür iş birliğinin geliştirilmesi adına önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar önem taşıyacak. Komşu ve dost ülke Gürcistan ile ilişkilerin daha iyi bir noktaya gelmesi açısından bu tür ziyaretlerin ve çalışmaların katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Khabadze ve beraberindekiler daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun TSO'yu ziyaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile