Acarlar Longozu Yakınındaki Çöplük Tepki Çekti

Türkiye‘nin ikinci büyük subasar ormanı olan Sakarya‘daki Acarlar Longozu yakınına çöp dökülmesine vatandaşlar tepki gösterdi. 

Karasu ilçesine bağlı Denizköy‘de yaşayan bazı vatandaşlar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla 1. derecede doğal sit alanı ilan edilen Acarlar Longozu‘na 500 metre, Karadeniz kıyısına 1 kilometre mesafede bulunan alanın çöp döküm alanı yapıldığı iddiasıyla Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne başvurdu.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgede inceleme yapan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, bölgede çöp dökümü için etrafı tel örgülerle çevrilmiş bir alan tespit ederek, çöp dökümünün sorumlusu olduğu öne sürülen kişiler hakkında idari para cezası uyguladı.

Köy sakinlerinden Halil İbrahim Ustaömer duruma tepki göstererek, iki tatil köyünün çöplerinin dökümü için bölgenin çöplük alanI yapıldığını iddia etti. Çöplüğün güney tarafında longoz özelliği taşıyan küçük bir göl bulunduğunu söyleyen Ustaömer, ‘‘Burada yazın nilüfer çiçekleri açıyor. Aynı zamanda Acarlar Longozu gibi yaban kuşlarının üreme ve barınma alanı. Ayrıca turna, sazan ve benzeri tatlı su balıkları bulunuyor‘‘ dedi. 

Köy muhtarı Ali Babuş ise söz konusu alanın çöp yeri olarak belirlenmesi yönünde ihtiyar heyetinin karar aldığını ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü‘nün alınan karara karşı çıktığını ifade ederek, kendilerinin konuyla ilgili İl Özel İdaresi‘nin kararını beklediğini dile getirdi. 

-ACARLAR LONGOZU-

Türkiye‘nin ikinci büyük subasar ormanı olma özelliği taşıyan Acarlar Longozu, kent merkezine 60, Karasu ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Denizden 2 kilometre içeride doğu-batı yönünde 7,5 kilometrelik alanı kapsayan, dişbudak, kızılağaç ve söğüt ağaçlarıyla kaplı olan longoz, göçmen ve yerli 235 farklı kuş türüne, yayın, kızılkanat ve sazan gibi balık türlerine ev sahipliği yapıyor. 

Longoz tavşan, tilki, yaban domuzu, gelincik, sülün, doğan ve sincaplarla yaban hayatı açısından önemli bir merkez konumunda bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile