Acemi Çisenti'den usta ezgiler

Bursa'nın kültürel belleğini günümüze taşıma ve tarihsel mirasını kurumlar arası eşgüdümle yarınlara aktarma çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi Kü

Bursa'nın kültürel belleğini günümüze taşıma ve tarihsel mirasını kurumlar arası eşgüdümle yarınlara aktarma çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi Kültür Turizm Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi, bu defa kendi eseri olan 'Acemi Çisenti' isimli şiir kitabını okurlarına sundu.

Modern Türk şiirinin son kuşak temsilcilerinden olan Mustafa Muharrem'in daha önce yayınlanan 'İsa'dan Önce Gül', 'Öç Terimleri', 'Şiirin Fiilleri Hakkında' ve 'Kemansız Kare' kitaplarından sonra 'Acemi Çisenti' isimli son kitabı kitapevlerindeki yerini aldı.

Türk edebiyatındaki Şeyh Galip, Ahmet Haşim, Sezai Karakaş ve Cahit Zarifoğlu çizgisini devam ettiren Mustafa Muharrem, şiir dünyasında imge yoğunluğu ile ses titizliğini sinemasal tekniklerle birleştirilen bir şair olarak tanınıyor. Şiirini 'başlangıçtaki saflığımızın insana el koyması' anlayışına dayandıran Muharrem'in yeni kitabı 'Acemi Çisenti' 16 şiirden oluşuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile