Açiklanan Bugday Ve Arpa Fiyati Üreticileri Sevindirdi

Açiklanan Bugday Ve Arpa Fiyati Üreticileri Sevindirdi

Edirne’nin Kesan ilçesinde, Kesan Ziraat Odasi Baskani Hasan Sen, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi bugday ve arpa fiyatlari ile ilgili degerlendirmede bulundu.

Sen, 2023 dönemi TMO hububat alim fiyatlarina bakildiginda, bugdayda gruplandirmalar yerine alim kodlari verildigini ve fiyatlamanin da buna göre yapildigini belirterek, "Bugday ve arpa fiyatlarinin açiklamasiyla beraber üreticimiz de sattigi ürünün fiyatini bilmis oldu. Bu yil fiyat açiklamasi degisik bir sistemde yapildi. Daha önce yaptigi açiklamada, afaki fiyatlarinin olmayacagini söylemistim. Çünkü bunun sebebi arz talep dengesidir. Hangi ürün olursa olsun o ürün az ise para yapar, bol ise fiyat asagi düser. Suana kadar üreticilerden pek bir tepki almadik" dedi.



"Ton basina bin TL’den faydalanabilecek açiklamasindan memnunuz"

Sattiklari ürünlerden fatura amalari konusunda çiftçiyi uyaran Baskan Sen, "Tüccara veya TMO’ya ürününü satip ÇKS belgesini ibraz eden ve faturasini Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü’ne götüren bütün üretici arkadaslarimiz ton basina bin TL’den faydalanabilecek. Bu primden tüm üretici arkadaslarimizin faydalanacak olmasi çok iyi bir sey. Bizler bu açiklamadan memnunuz. Ürünlere göre fiyatlar muhakkak degisecek. Ürününe bakan ile bakmayan arasinda bir fark olusturacagini tahmin ediyorum. Ancak arada büyük bir fark olmadigini görüyoruz. Çünkü birinci grup olan ekmeklik bugdaylarda verim farki çok farkli oluyor. Ikinci grup çesitlere geçtikçe üretici verimden kazandigi için o cins bugdaylari ekmeye gayret gösteriyor. Açiklanan rakam, mevcut piyasa sartlarinda olusan fiyattan iyi bir fiyat" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile