Acil Servis Hemsireleri Sertifikalarini Aldi

Acil Servis Hemsireleri Sertifikalarini Aldi

Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesinde Acil Bakim Hemsireligi Sertifika programini tamamlayan 16 hemsire sertifikalarini aldi.

Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi (SEAH) tarafindan Saglik Bakanligi Sertifikali Egitim Yönetmeligi çerçevesinde Acil Bakim Hemsireligi Sertifikali Egitim Programi düzenlendi.

30 Ekimde baslayarak 8 Aralik’ta son bulan egitim programini tamamlayan 16 hemsire için SEAH’ta sertifika töreni düzenlendi.

Programa Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Fatih Güneysu, SEAH Bashekimi Prof. Dr. Fikret Halis, SEAH Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, hastane yöneticileri ve kursiyer hemsireler katildi.

Egitim programiyla ilgili bilgi veren SEAH Saglik Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, “Vizyonlarimizdan biride Hastanemizin bir egitim kampüsü olmasiydi. Bununla ilgili sertifika programlarinda önemli bir yol aldik. Acil Bakim Hemsireligi, Yenidogan Bakim Hemsireligi, Yogun Bakim Hemsireligi, Ameliyat Hemsireligi gibi 6-7 bransta sertifika programlari yapiyoruz. Bu güne kadar 500’e yakin il içi ve il disi saglik personelimize egitim verdik. Egitimlerde Hocalarimizin karsilik beklemeden egitim anlaminda katkida bulunarak bize yardimci oldular. Onlara bir kez daha çok tesekkür ediyoruz. Çocuk Acil Bakim ve Palyatif Bakim hemsireligi branslarinda da hazirliklarimiz var” dedi.

SEAH Bashekimi Prof. Dr. Fikret Halis ise birçok sertifika egitim programina yönelik çalismalari artirarak sürdürmeyi planladiklarini dile getirirken, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Fatih Güneysu’da programlara katki saglayan hekimlere tesekkür etti. Programda konusan Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, acil servis alaninin dinamik ve degisken bir alan oldugunu belirterek, “Bu alan gerçekten günü gününe benzemeyen bir alan. Ger gün yeni degisiklikler oluyor. Kullandigimiz teknolojik aletlerden, genelge ve yönetmeliklere kadar birçok durumda da gelismeler ve degisiklikler oluyor. Bu alanda yetismis saglik personelinin de kendini yenilemesi ve güncellemesi önemli. Acil servislerde hizmet verecek hemsirelerimizin de aldigi egitim bu anlamda öneli. Basariyla bu egitimi tamamladiniz, hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile