Acildeki Yogunluk Triaj Sistemiyle Önleniyor

Acildeki Yogunluk Triaj Sistemiyle Önleniyor

Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisinde hayata geçirilen Triaj sistemiyle, biriken hastalar, önem sirasina göre ilgili birimlere sevk ediliyor.

Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde Acil Servis ve Covid-19 poliklinigi ile ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Bashekim Doç. Dr. Serdar Deniz, acile basvuru yapan hastalarin hastalik belirtilerine göre öncelik siralamasi verilmesi için Triaj sistemini hayata geçirdiklerini belirterek, “Acile basvuran hastalarin belirtilerini, semptomlarini öncelik siralamasina göre ayrilip ilgili alanlara yönlendiriyoruz. Her birimimizin daha acil olma ihtimali yüksek olan hastasi olabilir. Buna yaklasimimizin daha ciddi, daha hizli, daha akut sekilde belirlenebilmesi için Triaj seklini hayata geçirdik” dedi.

Acil serviste kirmizi, sari ve yesil alanlarin oldugunu dile getiren Deniz, “Bu üç alani ayri ayri organize edebilmemiz için öncelikle Triaji tam ve yerinde olusturmamiz gerekiyor. Buna en iyi örnegi verecek olursak, bir travmaya bagli yeni olusmus bel ve boyun agrisiyla, çok uzun süredir var olan bel boyun agrisi arasinda bizim bir ayrim yapmamiz gerekli. Her ikisine de ayni aciliyetle yaklasirsak belki travmayi yeni geçirmis olan hasta üzerinde yapmamiz gereken islemleri ve gereken tetkikleri geciktirebiliriz. Bu ciddiyetle hastalarimiza yaklasmamiz açisindan Triaj birimi bizim için çok önemli” ifadelerine yer verdi.

Hastane acil servisine gelen vatandaslarin da bu duruma alismalari gerektigini ifade eden Deniz, “Çünkü her birimimizin daha acil olma ihtimali yüksek olan hastasi olabilir. Buna yaklasimimizin daha ciddi daha hizli, daha akut sekilde belirlenebilmesi için Triaj seklini hayata geçirdik. Devam ediyor. Bu hususta da vatandaslarimizdan destek bekliyoruz” seklinde konustu.

Covid poliklinigi ve test alma alanlarinin da kapali alandan hastane önündeki açik alana tasindigini aktaran Bashekim Deniz, “Pandemi poliklinigi alanimiz kapali alandaydi. Orada bilindigi üzere daha çok Covid ile ilgili sikayeti olan vatandaslarimiz geliyor ve gerekli görülenden test aliniyordu. Burada daha çok virüs belirtileri olan hastalarimiz geldigi için diger hastalarimizla temas etmesi ve virüsü kapma potansiyeli çok yüksek. Dolayisiyla kapali alanda birbirine bulasi engelleyebilmek için bunu açik alana tasima karari verdik” ifadelerine yer verdi.

Yeni Covid Poliklinigi ve test alaninda gelen hastalarin hizli bir sekilde test numunelerini verecegi bir yapi olusturuldugunu kaydeden Deniz, “Kapali alandaki bulas riskini neredeyse sifira kadar indirebiliyoruz diye düsünüyorum. O sebepten pandemi poliklinigini açik alana tasidik” dedi.

Vatandaslara pandemi ile ilgili kurallara devam etmeleri uyarisinda da bulunan Deniz, “Kesinlikle önlemleri birakmadan, maske, mesafe, temizlik kurallarina uymaya devam etmeliyiz. Asilarimizin da tamamlanmasi önemli, asi yaptirmayan vatandaslarimizin da asilarini yaptirarak, saglik çalisanlarina destek vermelerini istiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile