“Açılımın temelinde bu memleketin insanı yok”

“Açılımın temelinde bu memleketin insanı yok”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Sorumlusu Selahattin Şenliler, hükümetin açılımlar konusunda milli adımlar atması gerektiğini belirterek, Güneydoğu meselesinin temelinde yabancıların kışkırtması olduğunu savundu.

 

Bü ; yü ; k Birlik Partisi ( BBP ) Genel Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Sorumlusu Selahattin Şenliler , İnegö ; l ' e gelerek ilç ; e teşkilatıyla gö ; rü ; ştü ; . Şenliler , daha sonra Tü ; rkiye gü ; ndemindeki konular hakkında aç ; ıklamalar yaptı . Bü ; yü ; k medya grupları tarafından ambargoya maruz kaldıklarını , bu yü ; zden mahalli medya ile halka ulaşabildiklerini sö ; yleyen Şenliler , Marmara Bö ; lgesi ' ndeki sel faciasında hayatın kaybedenlere ve Gü ; neydoğu ' da terö ; rle mü ; cadele sırasında şehit dü ; şen askerlere Allah ' tan rahmet diledi .
' Bü ; tü ; n halkımızın da yakından takip ettiği gibi , ' gü ; neydoğu aç ; ılımı ' , ' kü ; rt aç ; ılımı ' , ' demokratikleşme aç ; ılımı ' diyerek karşımıza ç ; ıkmaktadırlar ' diyen Şenliler , gü ; neydoğu probleminin temelinde memleketin insanı olmadığını belirterek ' Gü ; neydoğu probleminin temelinde yabancıların kışkırtması var ' dedi . Gü ; neydoğu ' daki olayların Tü ; rkiye ' de yaşayan Kü ; rt kö ; kenli vatandaşlar tarafından ortaya ç ; ıkarılmış bir hadise olmadığını ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı , ' Gü ; neydoğu ' daki hadise , terö ; rden beslenen PKK diasporasının hadisesidir . Tü ; rk milletini tarif ederken biz Bü ; yü ; k Birlik Partisi olarak , insanımızı bir kilimin desenleri olarak tanımlıyoruz . Bir kilimde ç ; eşitli desenler vardır , renkler vardır . İşte bunlar bir araya gelerek bir kilimi meydana getirirler . İnegö ; l ve Bursa ç ; evresinde yaşayan halkımız da bu kilimin ç ; ok mü ; mtaz bir parç ; asını oluşturmaktadır ' dedi .
İnsanların birbiriyle ç ; ö ; zemeyeceği hiç ; bir sıkıntısı olmadığını vurgulayan Selahattin Şenliler , ' PKK probleminin kaynağı yurt dışındadır , Atlantik ö ; tesindedir , sınırlarımız ö ; tesindedir . Ü ; lkemiz ü ; zerinde ezeli ve değişmez stratejiler vardır . PKK terö ; rü ; nü ; n arkasında Amerika ve Avrupa Birliği ' nin olduğu ortadadır . Avrupa ' nın değişmez politikalarını ü ; ç ; aşamada mü ; talaa edebiliriz . Birinci aşama Tü ; rkleri Avrupa ' dan atma , ikinci aşama Tü ; rkleri Balkanlar ' dan atma , ü ; ç ; ü ; ncü ; aşama ise , Tü ; rkleri Anadolu ' dan atma aşamasıdır . Bizi Asya bozkırlarına sü ; rmek isteyen batının emeli , 90 senedir değişmemiştir ve değişeceğe de benzememektedir ' şeklinde konuştu .
Başbakan ' ın İsrail Başbakanı ' na dediği gibi Avrupa ' ya da , ' One minute ' diyerek Avrupa Birliği sü ; recinin durdurulmasıyla Tü ; rkiye ' nin mevcut durumunun gö ; zden geç ; irilmesinin , terö ; rü ; n sona ermesinde daha etkili olacağını iddia eden Selahattin Şenliler , ' Terö ; r tavizle ö ; nlenemez . Adalet ve Kalkınma Partisi hü ; kü ; meti maalesef terö ; re taviz vermektedir . Sayın Başbakan daha ö ; nce , ' Siz PKK ' yı kınamadığınız sü ; rece ben sizinle gö ; rü ; şmem ' demişti . Ne oldu da Sayın Başbakanımız 20 aylık perhizini bozdu da terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; kınamayan siyasi partiyle gö ; rü ; şme kararı aldı? Demokratik aç ; ılım paketini ortaya atan insanlar bilmelidirler ki , bu paketin aç ; ılmasını isteyen gü ; ç ; batıdır . Dolayısıyla atılacak adımların yerli ve milli olması gerekir ' dedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile