Açlik Grevindeki Doktor 27 Günde 15 Kilo Kaybetti

Açlik Grevindeki Doktor 27 Günde 15 Kilo Kaybetti

Bursa’nin Mudanya ilçesinde yapacagi hastanenin projesini belediyenin iptal ettigi gerekçesiyle açlik grevi yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Dr. Kayhan Turan, yemek yedigi iddialarini yalanlarken, 15 kilo verdigini söyledi.

Mudanya Mütakere Meydani’nda açlik grevinin 27. gününde kendisine destek veren kalabaliga seslenen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Dr. Kayhan Turan, siyasi partilerden destek göremedigini söyledi.

Yemek yedigi ve kilo aldigi iddialarini yalanlayan Turan, “Açlik grevi sirasinda dev bir proje anlattim. Onlarca öneri ve görüs dile getirdim. Kanitlar gösterdim. Neyin iyi olacagini, bizi bekleyen tehlikeleri gözler önüne serdim. Bunlari iyi niyetle anlamak isteyenler, sorular sordu içtenlikle cevap verdim. Ben 27 gündür sadece su içiyorum. Hiçbir sey yemiyorum. Baslangiç kilom belli. Bugün de belli. Açlik grevine baslamadan önce her iki parti ile de bir temas saglamaya çalistim. Engelleri asamayinca 13 Subat 2023 tarihinde açlik grevine basladim. Gönlü temiz, akli dogru çalisan vatandaslarin hepsi parti, görüs, inanç farki gözetmeden bana destek oldu" dedi.

AK Parti ve CHP Bursa il baskanliklarini ziyaret ettigini belirten Dr. Turan, "Mudanya’da insa etmek istedigim hastane projesini ve bugüne kadar geçirdigi evreleri anlatmak istedim. Elbette açlik grevi yapma sebebini de kendilerine izah edecektim. Depreme hazirlik için yapilacak çalismalar destek vermek istedigimi, kendilerinin de desteklerine ihtiyacimiz oldugunu bildirecektim. Bunun yani sira, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a iletilmek üzere birer dosya teslim edecektim. Böylece Mudanya’da kurmak istedigimiz ortopedi hastanesi ile ilgili tüm detaylari en üst makamlara iletebildigimden emin olacaktim. Ama benimle görüsecek bir yetkili bulamadim” diye konustu.

Açik grevi boyunca yasadigi sikintilarin yani sira birçok konuyu kamuoyunda duyurdugunu aktaran Dr. Turan, “Bu mücadele sadece nefsimle iradem arasinda olsaydi kolay olurdu. Geçen 27 günde 15 kilo kaybettim. Bu süre içinde bir kez hastaneye kaldirildim. Degerli bir agabeyimin annesi vefat etti. Zabita operasyonunu ya da hava durumunun zorluklarini ise saymiyorum. Ama benim yasadigim zorluklar ya da neler çektigim degil, bu eylemin ülkemize ve bölgemize kazandirdiklari daha fazla konusulmayi hak ediyor. Bu eylemle, Beklenen Marmara depremine dikkat çekmis oldum. Tahmin edilen sürenin son alti yilina girilirken hazirlik yapmadigimiz büyük yikimi hatirlatirken, önlem almanin depreme dayanikli kentler kurmak, depremde yikilmayacak binalar yapmak anlamina geldigini gözler önüne serdim. Deprem sonrasinda en çok ihtiyaç duyulacak yapilarin basinda gelen hastanelerin nasil yikilip, hizmet veremez hale geldigi aci bir sekilde görüldü.

Marmara bölgesinde, Mudanya’da depreme dayanikli, bir ortopedi hastanesinin ne kadar anlamli ve gerekli oldugunu tüm kamuoyuna anlatabildim. Mudanya’da kurmak istedigimiz ortopedi hastanesi için yillardir büyük bir çaba ile çalisiyorum, adeta savasiyorum. Simdiye kadar kimsenin farkinda olmadigi bu mücadelede kimlerle, ne ile, nasil kumpaslar ve kirli ittifaklarla ugrastigim gözler önüne serildi. Bütün bunlari dilim döndügünce, sagligim el verdigince anlatmaya çalistim" seklinde konustu.

Susurluk Belediyesi’nin 27 dönümlük alani hastane için tahsis edebileceklerini bildirdigini belirten Turan, “Ben, depreme dayanikli ortopedi hastanesinin önemi ve degerini, Mudanya belediye baskanina anlatabilmek için açlik grevi yaparken, Susurluk Belediye Baskani Nurettin Güney, hastane için 27 dönümlük bir alani tahsis edebileceklerini bildirerek, ülkeme ve insana olan inancimi, güvenimi tazeledi. Halkima ve bilime hizmet için güç verdi. Daima minnetle hatirlayacagim, Susurluk için kalbimde en derin sevgi hisleri tasiyacagim” dedi.

Dr. Kayhan Turan, son olarak açlik grevine devam edecegini ve 14 Mart Tip Bayrami’nda tekrardan basin açiklamasi gerçeklestirecegini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile