Adalar'da Akülü Araç Yasagi Gelince Bisikletlere Talep Artti

Adalar'da Akülü Araç Yasagi Gelince Bisikletlere Talep Artti

Haziran ayinda UKOME toplantisinda alinan karar sonrasi bugün itibariyle Adalar’da akülü araç yasagi getirildi. Yasagin ardindan Adalar’da ulasimlarini kolaylastirmak isteyen yerli ve yabanci turistler bisikletlere yogun ilgi gösterdi.



Adalar’da motorsuz-elektrikli tasit olan akülü araçlara getirilen yasak sonrasi, Adalar’da ulasim saglamak isteyen yerli ve yabanci turistler, bisikletlere yogun ilgi gösterdi. Yasak sonrasi bisiklet, ulasimi kolaylastiran unsurlardan olurken, bisiklet kiralama isi ile ugrasan esnaf Adada bisikletlere ilginin arttigini söyledi.



Bisiklet kiralama isiyle ugrasan Muhammed Sahin, “Akülü araç oldugunda herkes akülü araci tercih ediyordu. Simdi yasaklar olunca herkes bisikletleri tercih ediyor. Gelen yabanci Araplar bisikletleri tercih ediyor.” dedi.



Kazakistan’dan Türkiye’ye gelen turist Ercan Ahmedov, “Ben de diyorum ki çok güzel bir sey, yani insanlar burada dinlenecek. Hem de bisiklete binmis olacak. Yavas yavas adayi gezmis olacak. Çok memnunum, çok güzel" ifadelerini kullandi.

(Abdul Samet Kaya - Cüneyt Sevindik/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile