Adalet Bakanı Ergin Hatay'da Açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın, bozdurtmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin'' dedi.

Ergin, Antakya Belediyesi ve Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği tarafından Antakya Belediye Parkı'nda verilen iftara katıldı.

Üç semavi dinin temsilcisinin de katıldığı iftarda sergilenen tablonun herkesi mutlu kıldığını ve gururlandırdığını belirten Ergin, bu coğrafyadaki hoşgörüsü, sevgi ve kardeşlik duygusunun Antakya'dan Türkiye'ye ve dünyaya yayıldığını söyledi.

Ergin, şöyle devam etti:

''Müslümanlar bugün oruç tuttular ve oruçlarını burada mütevazi bir sofrada açtılar. Bu soframızda Hristiyan'ı Musevi'si, tüm inananı ve inanmayanı, toplumun tüm renkleri ve desenleri beraberce iftar ettik. Ben bu muhteşem tablonun oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın, bozdurtmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Buradan tüm Türkiye'ye tüm dünyaya bunu haykırıyoruz. Kardeşlik barış ve huzur daim olsun diyorum.''

Yemekte birer konuşma yapan 3 semavi dinin temsilcileri de birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Etkinlikte Antakya Belediyesi Mehter Takımı konseri, dünya ikincisi ve Türkiye birincisi hafız Mehmet Bilir'in Kuran-ı Kerim okumasının ardından, Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı.

İftara Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Salim Taş - Abdulgafur Kılıç / Anıl Bağrık

Yayıncı: İbrahim Uyar
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile