Adalet Bakani Gül, Gaziantep'in Düsman Isgalinden Kurtulusunu Kutladi

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Gaziantep'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili nedeniyle mesaj yayimladi.

Gül, mesajinda, kentin kurtulusunun 100. yilini kutlamanin hakli sevincini ve gururunu yasadiklarini belirtti.

11 ay süren ve 6 bin 317 evladin sehit verildigi kurtulus mücadelesindeki milli ruhun ebedi bir mesale olarak yarinlara tasinacagini vurgulayan Gül, "Antep, maddenin manaya boyun egdigini, inançli bir avuç kahramanin tarihte esine az rastlanir azim ve kararliligiyla Türk milletinin hiçbir zaman esir edilemeyecegini tüm dünyaya haykiran kenttir." ifadelerine yer verdi.

Sehit Kamil, Sahin Bey, Karayilan, Özdemir Bey ve daha nice adsiz kahramanin öncülügünde sanli destanin yazildigini hatirlatan Gül, sunlari kaydetti:

"Gaziantep halki, bu kutlu destani yedi düvele karsi 'Ölürsem sehit, kalirsam gazi olurum' inanciyla ve hiçbir yerden yardim ve destek almadan gerçeklestirerek, tarihin sanli sayfalarinda yerini almistir. Gaziantep'in onurlu ve sanli kurtulus mücadelesini veren atalarimizin torunlari olarak simdi bize düsen, atalarimizin inanç ve kararliligi ile vatan savunmasindaki onurlu durusunu kendimize örnek almaktir.

Böylece simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da sanattan ticarete, endüstriden tarima, spordan bilime, siyasetten kültüre her alanda öncü isimler yetistirmeye devam edecegiz. Gaziantepli hemserilerimin 25 Aralik Kurtulus Günü'nü yürekten kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm vatan kahramanlarimizi minnet ve saygiyla yad ediyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile