Adalet Bakani Gül, Gaziantep'te Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Ülkemize çelme takmak isteyenler, birligini bozmak isteyenler, Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler sunu bir kez daha bilsinler, siz rüyanizda görürsünüz. Tayyip Erdogan'a, bu millete diz çöktüremeyeceksiniz. Sizin bir rüyaniz var, Türkiye tökezlesin, Recep Tayyip Erdogan tökezlesin. Siz rüyanizda görürsünüz. Büyük Türkiye için yolumuza devam edecegiz'

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, ülkeye çelme takmak ve birligini bozmak isteyenlere karsi mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler sunu bir kez daha bilsinler, siz rüyanizda görürsünüz. Tayyip Erdogan'a, bu millete diz çöktüremeyeceksiniz." dedi.

Bakan Gül, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla Sahinbey Kültür Merkezi yaninda düzenlenen, Panorama 25 Aralik Kahramanlik Müzesi, Sehitkamil Vadi Park, AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü ve Gaziantep Havalimani Yeni Terminal Binasi ile Yapimi Tamamlanan Projelerin Açilis Töreni'ne katildi.

100 yil önce Sehit Kamil, Sahin Bey ve Karayilan gibi kahramanlarin canini ortaya koydugunu belirten Gül, gazi sehrin gazi evlatlari olarak onlari rahmetle ve minnetle andi.

Gül, Gaziantep'in gazi sehir olarak 2023'e emin adimlarla devam ettigini dile getirdi.

- "2023'e emin adimlarla yürüyoruz"

Degerlerine sahip çikarak yola devam ettiklerini anlatan Gül, "Tüm bu destanlari yazan, milletin adami Recep Tayyip Erdogan ile yol yürüyoruz. 2023'e emin adimlarla yürüyoruz. Istiklalimiz, istikbalimizin önü açik. Biz gazi bir ruha sahibiz. Antep'i Gaziantep yapan Sahin Bey'in evlatlari olarak gelecegimize ümitle yürüyoruz." diye konustu.

Sehit ve gazilere layik olmak için çalistiklarini, eser üstüne eser koyarak yola devam ettiklerini vurgulayan Gül, ülkenin birligini, beraberligini, huzurunu kimsenin bozamayacagini, buna izin vermeyeceklerini aktardi.

Bakan Gül, Türkiye'nin 19 yilda her alanda ülkeyi gelistiren, kalkindiran, büyüten bir lideri oldugunu, tuzaklari boza boza yollarina devam ettiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ülkemize çelme takmak isteyenler, birligini bozmak isteyenler, Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler sunu bir kez daha bilsinler, siz rüyanizda görürsünüz. Tayyip Erdogan'a, bu millete diz çöktüremeyeceksiniz. Sizin bir rüyaniz var, Türkiye tökezlesin, Recep Tayyip Erdogan tökezlesin. Siz rüyanizda görürsünüz.

Büyük Türkiye için yolumuza devam edecegiz. Cumhur Ittifaki'yla devam edecegiz. Karsiyaka, Ibrahimli, Sehreküstü, Aydinlar, bütün mahallelerinde, beldelerinde ay yildizli bayragimiz için yüregi çarpan yigitlerimiz var. Ay yildizli bayragimizi daha büyük bir adimla daha güçlü sekilde yarinlara tasiyacagiz. Yeni yüzyila adim atiyoruz, Cumhuriyetimizin yeni 100. yilina, 2023’üne giriyoruz ve 2023’te de ülkemizi, sehrimizi her alanda kalkindiran, gelistiren bir hükümetimiz ve liderimiz var. Onunla birlikte her alanda sehrimizi de gelistirecegiz. "

Gaziantep'in 2002’de 600 milyon dolar ihracati olduguna, bugün 12 milyar dolara ulasacagina dikkati çeken Gül, sehirde issiz kimse kalmayincaya, ekmegi büyütene ve özgürlükleri artirincaya kadar durmadan yollarina devam edeceklerini ifade etti.

- "Bu ülkeyi kalkindirmaya devam edecegiz"

Memlekete tuzaklar kuruldugunu, halkin iktidar olmasini engellemeye çalistiklarini anlatan Gül, söyle konustu:

"Benim Gaziantepli Ayse, Fatma annem, Ahmet, Muhammet ve Hüseyin amcam iktidar olmasin dediler, engeller kurdular. Ama biz milletin adamiyla beraber 'milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanimadik, tanimayacagiz' diyerek yola devam ettik. Bu ülkeyi kalkindirmaya devam edecegiz.

Bu vesileyle, 100 yil önce nasil istiklal mücadelesi verdiysek, bugün de istiklal ve istikbal mücadelemizi, yüregi genis hanimefendiler, kadinlar kuracak, gençler kuracak, Gaziantepliler kuracak. Biz bu memleketi sokakta bulmadik, istiklalimize, istikbalimize sahip çikmaya devam edecegiz. Bu OSB'de çalisan Mehmet kardesimin de orada istihdam yapan isadaminin da isine gücüne giden memur kardesimin de genç kardeslerimin de hanimefendilerin, beyefendilerin de iktidari olarak, hizmet yapmaya devam edecegiz."

Bakan Gül, bugün kentte çok kiymetli açilislar yapilacagina isaret ederek, konusmasini söyle tamamladi:

"Gaziantep'in havalimanini gelistiriyoruz, böylece yolcu kapasitesini arttiracagiz. Gaziantep'e yakisir 500 milyonun üzerinde havalimanini gelistirdik. Gaziantep'e ekonomi alaninda ve diger alanlarda da çok önemli katki saglayacak. Egitim alaninda buradan da yine tesekkür ediyoruz, sayin Cumhurbaskanimiz Gaziantep’i hiçbir zaman desteksiz birakmadi. Egitim alaninda da çok önemli adimlar attik. Yavrularimizi daha güzel bir sekilde yetistirecek adimlar attik. Bu konuda da çalismalarimizi sürdürüyoruz.

Sanayi alanlarini gelistiriyoruz. Istihdam alanlarini gelistiriyoruz. Gaziantep’te tas üstüne tas koyan tüm mütesebbislerimize, bütün yatirimcilarimiza cani gönülden tesekkür ediyorum. Emekçi kardeslerimize, çalisanlarimiza tesekkür ediyoruz. Gaziantep'i, gazi sehri büyütmeye, kalkindirmaya, gelistirmeye devam edecegiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile