Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Çocuk Katilini Alkislayanlar Insanligin Yüz Karasidir'

Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Çocuk Katilini Alkislayanlar Insanligin Yüz Karasidir'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde ayakta alkislanmasina tepki göstererek, “Çocuk katilini alkislayanlar insanligin yüz karasidir. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in söyledigi gibi ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyecek ve dünyada adaleti savunmaya devam edecegiz” dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, AK Parti Istanbul Milletvekili Rümeysa Kadak’in öncülügünde kurulan Önce Ögrenci Platformu’nun Tercih Destek programinda ögrencilerle bulustu. Dikmen Hakimevi’nde düzenlenen programda Tunç, ögrencilik yillarina dair hatiralarini paylasti. Hukuk Fakültesi hedefine cografya ögretmenligi okurken tekrar sinava girerek ulastigini anlatan Tunç, gençlerin hedeflerini dinleyip, bilgi ve tecrübelerini paylasti.

"Adalet haksizin sirret çigliklari arasinda haklinin sesini duyabilmektir"

Katilimcilardan adaleti tanimlamalarini isteyen Tunç, cevaplari aldiktan sonra adaletin hakki hak sahibine teslim etmek ve her seyi yerli yerine koymak oldugunu kaydetti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde her zaman adalet ve hakkaniyetten yana olarak çalistiklarini aktaran Tunç, Filistin’de yasananlara da degindi. Dünyanin 5’ten büyük oldugunu vurgulayan Bakan Tunç, "Adalet haksizin sirret çigliklari arasinda haklinin sesini duyabilmektir. Haksizin sesi çok çikabilir. Ama hakli belki sessizdir. Haklinin sesini duyurabiliyorsak o zaman iste adalet yerine gelmis olur. Maalesef bugün dünyada adalet var mi? Yok. 7 Ekim’den bu yana Filistin’de, Gazze’de 40 binden fazla insan hayatini kaybetti. Bunun yarisi çocuk ve kadinlardan olusuyor. Ama maalesef dünyanin sesi çikiyor mu? Uluslararasi kuruluslar etkili mi? ‘Dünyanin süper gücüyüm, insan haklarina saygiliyim’ diyen, herkese demokrasi dersi veren ABD’nin kongresinde çocuk katili konusuyor. O konusurken de utanmadan onu alkislayanlar var. Iste o alkislayanlar insanligin yüz karasidir. O nedenle biz, Cumhurbaskanimizin dedigi gibi dünyada adaleti savunmaya, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ demeye devam edecegiz. Tüm dünyada adaleti, insan haklarini savunmaya devam edecegiz. Hep hakkaniyetin yaninda olacagiz" diye konustu.



"Türkiye Yüzyili sizin omuzlarinizda yükselecek"

Üniversite hayatina adim atacak tüm ögrencilere basarilar dileyen Tunç, "Tüm ögrencilerimizin istedikleri üniversiteye yerlesmelerini diliyorum. Rabbim yolunuzu açik etsin. Sizlerin en güzel ve hayalinizde olan yerleri kazanacaginiza yürekten inaniyorum. Bunun için de dua ediyorum. Üniversiteyi kazandiktan sonra da yine kendinizi gelistirmeye devam edin. Size güveniyoruz. Türkiye Yüzyili sizin omuzlarinizda yükselecek" dedi.

Ögrencilere farkli alanlarda da kitap okumalari ve yabanci dil ögrenmeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Tunç, ögrencilerin sorularini yanitlayarak, program sonrasinda onlarla fotograf çekildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile