Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Ülkemizin Farkli Bölgelerinde Çikan Yanginlarla Ilgili Adli Sorusturmalar Baslatilmistir'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Türkiye’nin farkli bölgelerinde çikan yanginlarla ilgili adli sorusturmanin baslatildigini ve yanginlarla mücadele için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü Arama ve Kurtarma ekiplerinin görevlendirildigini açikladi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Ülkemizin farkli bölgelerinde çikan orman yanginlariyla ilgili Cumhuriyet Bassavciliklari tarafindan adli sorusturmalar ilk andan itibaren baslatilmistir. Sorusturmalar titizlikle sürdürülmektedir. Devletimiz, tüm imkanlarini seferber ederek yanginlardan etkilenen vatandaslarimizin yanindadir” ifadelerine yer verdi.

CEKUT ekiplerinin yanginla mücadele için görevlendigini belirten Bakan Tunç, “Adalet Bakanligi olarak, havadan ve karadan araliksiz bir sekilde müdahale edilen orman yanginlarini söndürme çalismalarina katilmalari için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü Arama ve Kurtarma ekiplerimizi (CEKUT) görevlendirdik. 100 kisilik uzman CEKUT ekibimizi, araç ve ekipmanlariyla birlikte yanginlara müdahale için teyakkuza geçirdik. Bütün çabamiz ve duamiz yanginlarin en kisa sürede söndürülmesi içindir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile