Adalet Bakani Tunç, Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu Toplantisina Katildi

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Kadina yönelik siddette siddet magduru kadinlarin gerek sorusturma kisminda gerekse kovusturma kismindaki ifadelerinin alinacagi özel mekânlari tüm ülke genelinde yayginlastiriyoruz ve bu anlamda kadinlarimizin magduriyetini önlemenin gayreti içerisindeyiz. Su ana kadar 161 adliyemizde 171 adli görüsme odasi var, su ana kadar 112 binin üzerinde adli görüsme buralarda gerçeklestirilmis” dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu toplantisina katildi.

Tunç, KEFEK’in önemli bir görevi icra ettigini belirterek, “Hem yasal düzenlemelere isik tutmasi bakimindan hem de uygulamaya yönelik denetim faaliyeti gerçeklestirme bakimindan komisyonun çalismalari önemli. Yasamanin emrindeyiz. Sizler yasamanin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde parlamenterlerin, milletvekillerinin, sizlerin çikardigi kanunlarin, kanun koyucunun iradesi dogrultusunda uygulanmasi noktasindaki hassasiyeti en üst noktada tutmak zorundayiz” ifadelerini kullandi.

Tunç, 2009 yilinda ilk yargi stratejisini ortaya koyduklarini belirterek seçime gitmeden 8. Yargi reformunu çikardiklarini kaydetti.

Tunç, “Insan Haklari Eylem Plani 2020’de yayinlanmisti, onu güncelliyoruz. Dördüncü Yargi Reformu Strateji Belgesi, Ikinci Insan haklari Eylem Plani ile ilgili çalismalarimizi son asamaya getirdik. Ülkemizde son yirmi iki yilda temel kanunlarimizin tamamini degistirdik, hepsini yeniledik; Ceza Kanunlarimiz, Borçlar Kanunumuz, Ticaret Kanunumuz, Hukuk Muhakemeleri, Ceza Muhakemeleri Usul Kanunlarimizin tamamini yeniledik. Tabii, bu yenilik süreci uygulamaya yansidiginda yeni ihtiyaçlar, yeni degisiklik ihtiyaçlari da bu süreç içerisinde oldu ve bunlari da süreç içerisinde Meclisimizin huzuruna getirdik” seklinde konustu.

Tunç söyle konustu:

“Kadina yönelik siddette siddet magduru kadinlarin gerek sorusturma kisminda gerekse kovusturma kismindaki ifadelerinin alinacagi özel mekânlari tüm ülke genelinde yayginlastiriyoruz ve bu anlamda kadinlarimizin magduriyetini önlemenin gayreti içerisindeyiz. Su ana kadar 161 adliyemizde 171 adli görüsme odasi var, su ana kadar 112 binin üzerinde adli görüsme buralarda gerçeklestirilmis. 167 adli destek ve magdur hizmetleri müdürlüklerimiz de ülke genelinde hizmet veriyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile