Adalet Bakani Tunç'tan DEM Partili Belediyelere Terör Uyarisi

Adalet Bakani Tunç'tan DEM Partili Belediyelere Terör Uyarisi

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, memleketi Bartin’in Ulus ilçesinde yaptigi açiklamada DEM partili belediye baskanlarini belediye gelirlerinin teröre aktarilmamasi konusunda uyarilarda bulunarak, ’’Bir belediye baskani milletin kaynaklarini, millet düsmanlarina akitirsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumlari da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak’’ dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, memleketi Bartin’da seçimi kazanan Ak Partili belediye baskanlarini hayirli olsun ziyaretlerine basladi.

Ilk duragi Ulus ilçesi olan Bakan Tunç, Bartin Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartin Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ak Parti Il Baskani Yasar Arslan ile birlikte Ulus Kaymakami Firat Kadiroglu’nu ziyaret etti. Ardindan Ulus Belediyesine geçen Bakan Tunç, burada yaptigi konusmasa DEM partili belediye baskanlarini uyardi. Tunç, konusmasinda belediyelerin önemine dikkat çekerek, ’Belediyeler, yerel yönetimlerimiz demokrasinin besigi. Yerel yönetimler, vasitasiyla vatandaslarimiza dogumdan vefatina kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarimiz ayni zamanda. Seçimle isbasina gelen belediye baskanlarimiz, milletten ve devletten aldigi destegi, devletin ve milletin kaynaklarini yine millete hizmet olarak akitmak için görevlidirler. Onlarin yaptigi eserler, gerek ilçenin yeniden imari, beldenin yeniden imariyla ilgili, sehrin daha yasanilabilir hale getirilmesi için gerçeklestirilen hizmetler tabii ki artarak devam etmelidir’’ dedi.



Terör örgütleri ile baglantisini sürdüren belediyelere yönelik kayyum uygulamasinin devam edecegi sinyalini de veren Bakan Tunç, söyle devam etti:

’’Hükümetimiz tarafindan belediyelerimize gönderilen kamu kaynaklarin son kurusuna kadar vatandasa, millete hizmet edilmesi gerekir. Iste bunu yapan belediye baskanlarimiz basarili oluyor. Kamu kaynaklarinin belediyelerimize gönderilen kaynaklarin son kurusuna kadar vatandasimiza ve milletimize hizmet olarak gösterilmesi lazim. Kamu kaynaklarini suç unsuru bulunan faaliyetlere harcayanlar, terörün finansmani olarak kullananlar milletimiz tarafindan cezalandirilmaktadir. Geçmiste bunun kötü örneklerini maalesef yasadik, gördük. Bir belediye baskani milletin kaynaklarini, millet düsmanlarina akitirsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumlari da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak. Belediye baskanlari da bu bilinçle çalisacaklar ve halktan aldiklari, milletten aldiklari yetkiyi kötüye kullanmayacaklar.’’

Bakan Tunç, Ulus ziyaretinin ardindan ise Abdipasa beldesine hareket etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile