Adalet Bakani Yilmaz Tunç Açiklamasi 'Sezgin Tanrikulu Hakkinda Sorusturma Izni Verildi'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç Açiklamasi 'Sezgin Tanrikulu Hakkinda Sorusturma Izni Verildi'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Türk Silahli Kuvvetleri’ne yönelik sözleri nedeniyle tepki çeken CHP Diyarbakir Milletvekili Sezgin Tanrikulu ile ilgili, "Sezgin Tanrikulu hakkinda sorusturma izni verildi" dedi.

Bir dizi programa katilmak için Gaziantep’te bulunan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Gaziantep Valisi Kemal Çeber’i ziyaret etti. Bakan Tunç, ziyaret sonrasi gündeme iliskin önemli açiklamalarda bulundu. Tunç, Türk Silahli Kuvvetleri’ne yönelik sözleri nedeniyle tepki çeken CHP Diyarbakir Milletvekili Sezgin Tanrikulu ile ilgili açiklama yaparak, "Sezgin Tanrikulu hakkinda sorusturma izni verildi" dedi.



"Tanrikulu ile ilgili dosya bakanligimiza geldi ve sorusturma izni verildi"

Sezgin Tanrikulu’nu sözlerinin kabul edilemez oldugunu belirten Bakan Yilmaz Tunç, "Bahsettiginiz milletvekilinin ordumuza yönelik sözlerini kabul etmek ve hos karsilamak mümkün degil. Ordumuzu karalayici, milletimizi, Mehmetçigimizi rahatsiz eden, cani pahasina bu ülkenin bütünlügü için, birligi, beraberligi için ülke sinirlarimizi koruyan, güvenligimizi saglayan Mehmetçiklerimize bu cümlelerle hakaret etmek elbette ki tepki ile karsilasir. Ve tepkiyle de karsilasti. Konu ile ilgili Cumhuriyet Bassavciligimiz sorusturma baslatti. Bu sorusturma 301. maddenin 4. fikrasi geregince Türk Ceza Kanunu’nda Adalet Bakanliginin iznine tabidir. Izin konusu ile ilgili dosya bakanligimiza geldi ve sorusturma izni verildi.

Bundan sonraki süreçte dosyayi Cumhurbaskanligimiz meclise sevk edecek ve meclis bundan sonraki durumu takdir edecek" dedi.



"Avrupa Parlamentosu raporun bizce bir degeri yoktur"

Avrupa Parlamentosu’nun 2022 Türkiye raporuna da tepki gösteren Bakan Yilmaz Tunç, "Avrupa Parlamentosu’nun geçmis raporlarinda da bir takim elestiriler olmustu. 2022 Türkiye raporundaki ifadeler gerçekten Türkiye’nin hak etmedigi sözler. Burada tek tarafli hazirlanmis, bir takim marjinal gruplarin propagandasini ihtiva eden ve onlarin etkisiyle hazirlanan bir rapor oldugunu görüyoruz. Özellikle hukukun üstünlügü ve demokratiklesme yargi bagimsizligi hakkindaki elestirileri kabul etmemiz mümkün degil. Türkiye’de insan haklarina yönelik bütün çalismalari görmezden gelerek, Türkiye’nin hukukun üstünlügü ve yargi bagimsizligi noktasinda ilerlemelerini hiç dikkate almayarak, bilakis daha da geriye gittigimizi ifade ederek çok yanlis ve tarafli, objektiflikten uzak, herhangi bir temeli olmayan bir rapor söz konusu. O nedenle bu raporun bizce bir degeri yoktur" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile