Adalet Bakanligi Engelli Bireyler Için Video Brosür Yayinladi

Adalet Bakanligi Adli Destek ve Magdur Hizmetleri Dairesi Baskanligi, kirilgan gruplar arasinda yer alan engelli bireylerin adalet hizmetlerinden yararlanirken sahip olduklari haklari anlatan video brosürler yayinladi.

Suç magdurlarina yönelik adli süreçler, bazi temel haklar ve suç türleri hakkindaki bilgilerin yer aldigi video brosürler, https://magdur.adalet.gov.tr/ adresinde dijital ortamda erisime açildi. Adalet Bakani Yilmaz Tunç, engelli vatandaslarin adalete erisimini kolaylastirmak için pek çok adim atildigini belirterek, “2024-2028 yillari arasindaki dönemde uygulanacak olan Adalet Bakanligi Stratejik Plani’nda engelli vatandaslarimizin adalete erisimini güçlendirecek hedefleri belirledik. Ayrica engelli haklarinin korunmasi ve engelli bireylere yönelik kolaylastirici uygulamalarin gelistirilmesi amaciyla hazirlanan internet sitesi ve brosürlerle engelli dostu adalet hizmetlerine erisimi güçlendirmeyi amaçliyoruz” dedi.



“Engelli vatandaslarimiza yönelik hedeflerimizi artirdik”

Adalet Bakanligi Stratejik Plani ile engelli vatandaslarin adalete erisimini daha güçlendirmeyi amaçlandiklarini vurgulayan Bakan Tunç, “Stratejik Plan’da engelli vatandaslarimiza yönelik hedeflerimizi artirdik. Bu kapsamda adli yardim basvuru formlari engellilerin engel durumlarina özgülenerek erisilebilir hale getirilecek. Magdur ve tanik haklarina iliskin hazirlanan materyaller engelli bireyler için erisilebilir hale getirilecek. Yasli ve engelli magdurlarin ifadelerinin AGO’larda alinmasina yönelik farkindalik artirici çalismalar yapilacak. Isitme engelli bireylerin adli süreçte beyanlarini daha rahat ifade etmelerine yarayacak görüntülü isaret dili tercümanligi hizmeti sunulacak. Yine isitme engelli bireylerin adliyelerdeki is ve islemleri için ihtiyaç duyabilecekleri bilgilendirme ve yönlendirme hizmetlerine mobil uygulama araciligiyla ulasilmasi saglanacak. Çalismalar kapsaminda ayrica adalet personeline yönelik olarak engellilerin adalete erisiminde faydalanabilecekleri egitim modülü da hazirlanacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile