Adalet Bakanlığına Yönelik Saldırı

ANKARA - SERDAR AÇIL - SARP ÖZER - Adalet Bakanlığına yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla aranırken Yunanistan'ın Sakız adası açıklarında bir botta yakalanan Hasan Biber'in başka bir saldırı için adalar üzerinden Türkiye'ye girmeye çalıştığı belirlendi. Botta yapılan aramada lav silahı, anti tank silahı, patlayıcı ve uzaktan kumanda düzeneği ele geçirildi.

Sakız Adası açıklarında bir bota operasyon düzenleyen Yunan polisi, Adalet Bakanlığına yönelik bombalı saldırının faili olduğu iddiasıyla aranan terör örgütü DHKP-C mensubu Hasan Biber ile yine aynı örgüte mensup Mehmet Yayla'yı gözaltına aldı. Polis, Biber ve Yayla'yı, adalar üzerinden İzmir'e getiren 2 Yunan vatandaşını da yakaladı.

Yunan antiterör dairesi ekipleri, botta bulunan 2 tabanca, yaklaşık 200 mermi, 2 anti tank silahı ile bir miktar patlayıcı ve uzaktan kumanda düzeneğine de el koydu.

Yunan polisi, Biber ve Yayla'nın gözaltına alındığı dakikalarda aralarında Selanik ile Atina'nın da bulunduğu bazı kentlerde ev ve iş yerlerine operasyon düzenledi.

Bu operasyonda da biri Bulgaristan diğeri Fransa uyruklu 2 kişi daha gözaltına alındı.

Yayla ve Biber'in Türkiye'de yeni eylem hazırlığında olduğu ve hedeflerinin ise Başbakanlık ile çeşitli polis noktaları olduğu belirtildi.

Zanlıların, Yunanistan'da sorgulandığı bildirildi.

Yunan polisince, zanlıların yakalandığının Türkiye'ye resmi olarak bildirilmesinin ardından ilgili makamlarla Yayla ve Biber'in iadesi için yazışmalara başlanacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile