Adalet Bakanliginda Yilmaz Tunç Dönemi

Adalet Bakanliginda Yilmaz Tunç Dönemi

Adalet Bakanliginda devir teslim töreni düzenlendi. Bekir Bozdag, görevi Adalet Bakani Yilmaz Tunç’a devretti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Çankaya Köskü’nde yeni kabineyi açiklamasinin ardindan Adalet Bakanliginda da devir teslim töreni gerçeklestirildi.

Bekir Bozdag görevi Adalet Bakani Yilmaz Tunç’a devretti.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç devir teslim töreninde su ifadelere yer verdi:

"Seçim süreci boyunca bizleri destekleyen Türkiye Yüzyilini baslatan aziz milletimize çok tesekkür ediyorum. 21 yildan bu yana sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yönetim ve siyaset anlayisimizin temelinde hep adalet vardi. Adaletin temelinde de insan vardi. Bu anlayisla demokrasimizin güçlenmesi hukuk devletinin tahkimi yolunda önemli reformlara imza attik. Sessiz devrim denilebilecek islere imza attik. Yarginin tarafsizliginin ve bagimsizliginin güçlendirilmesi. Çok önemli mevzuat degisikliklerini milletimiz için hayata geçirdik. Önemli Anayasa degisikliklerini hayata geçirmistik. Simdi insallah 28. Dönem parlamentomuzda yeni demokratik sivil Anayasa ilgili olarak da uzlasmanin saglanmasi en büyük temennimiz olacaktir. Tüm bu reform süreçlerinde görevi onurla devraldim degerli bakanim Sayin Bekir Bozdag çok önemli roller üstlendi ve bugün Türkiye’de hukuk devletinin tahkimin de vesayet anlayisin tarihe gömülmesinde Sayin Cumhurbaskanimizin en önemli yol arkadaslarindan biri Sayin Bakanimiz Bekir Bozdag oldu.”

“Önümüzdeki politikalari etkin sekilde uygulayacaktir”

Devir teslim töreninde açiklamalarda bulunan Bekir Bozdag, Adalet Bakani Yilmaz Tunç’u tebrik ederek, "Yaptiklarimiz kayittadir, ortadadir. Milletimizin, devletimizin sahitligindedir. Bugün görevi gönül rahatligiyla Yilmaz Tunç kardesime emanet ediyorum. Meclisimizde ortaya koydugu basariyla, partimiz içinde ortaya koydugu basariyla, hizmetlerle zaten adalet politikalarinin görünmez yardimcilarindandi. Bugüne kadar adeta bakan-bakan yardimcisi iliskisi içerisinde çalistik. O yüzden Bakanlikta olup bitenlere vakiftir. Önümüzdeki politikalari etkin sekilde uygulayacaktir. O yüzden kendisini gönülden tebrik ediyorum. Bizden aldigi bayragi daha ileriye götürecegine yürekten inaniyorum. Hem kendisinin duacisi olacagiz hem de yardimcisi olacagiz. Yolu ve bahti açik olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile