Adaletin Kalbi Balikesir Üniversitesinde Atacak

Adaletin Kalbi Balikesir Üniversitesinde Atacak

Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu’nun göreve baslamasi ile birlikte BAÜN yeni yönetiminin akademik alanlarda yaptiklari yeni uygulamalar üniversite personelinde memnuniyet uyandirdi. Rektör Ogurlu ve ekibinin birçok akademik yenilik yaninda simdide uluslararasi ve ulusal sempozyum faaliyetleri dikkatleri çekmeye basladi.

Balikesir Üniversitesinin yeni kurulan Hukuk Fakültesi uluslararasi seviyede iki sempozyum ile bu yaz kamuoyu önüne çikiyor.

BAUN rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu sempozyumlarla ilgili olarak yaptigi açiklamada sunlari dile getirdi:

Bu yil üçüncüsü düzenlenecek olan idare hukuku ve idari yargi uluslararasi Sempozyumu-ISALAJ 2023 tarihi ve kültürel varliklarin korunmasi ile deprem alt temalari hakkinda yurt içinden ve yurt disindan akademisyenlerin bildirilerini kabul ediyor. Türkiye’den Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Idare Hukuku ve Ilimleri Arastirma Merkezi ile Istanbul Ticaret Üniversitesi’nde ortak oldugu sempozyuma Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan’dan da Seçkin üniversiteler sempozyum ortagi olarak katiliyorlar. Bu sempozyumda Türkçe ve Ingilizcenin yaninda, Rusça ile Özbek, Azerbaycan, Kazak ve Kirgiz Türkçeleri ile de sunum yapilabilecek.

Ikinci sempozyum ise Fikri Mülkiyet Haklari Uluslararasi Sempozyumu olacak. Bu sempozyumla Türkiye’de Fikri mülkiyet haklari üzerinde çalisan önemli bütün hukukçulari bir araya getirmek ve konu üzerindeki akademik tartismalari gündeme tasimak isteniyor.

Her iki sempozyum da hibrit format içinde olacagindan gerek bildiri sahipleri için gerekse dinleyiciler için üniversitenin salonlarinda yüz yüze bildirileri dinleme imkani oldugu gibi bulunduklari yerden online olarak programa katilabilecekler.

Fikri mülkiyet Sempozyumu Haziran ayi içinde, idare hukuku ve idari yargi Sempozyumu ise Temmuz ayi içinde gerçeklesecek. BAUN Üniversitesinin sayfasindan ve ilgili linkten daha genis bilgi alinabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile